ComeOn

Torstaina 7. joulukuuta suoritettiin U17-EM-karsintojen seuraavan karsintakierroksen arvonta. Suomi päätyi lohkoon 3, jossa se kohtaa Hollannin, Belgian ja Italian.

Suomen U17 poikien maajoukkueen tulevat karsintavastustajat ovat selvillä. Vuoden 2024 pelattavien alle 17-vuotiaiden EM-kisojen karsintojen seuraava kierros potkaistaan käyntiin maaliskuussa.

Suomi päätyi kolmoslohkoon, jossa vastaan asettuu Hollanti, Belgia ja Italia, joten arpaonni oli kaikkea muuta kuin parhaimmasta päästä. Hollanti on Euroopan ykkösmaa tuoreimmassa U17 rankingissa. Italia on rankattu kolmanneksi ja Belgia seitsemänneksi.

Elite Round-nimellä tunnettua kierrosta varten yhteensä 32 maata on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Lohkojen joukkueet pelaavat ottelunsa miniturnausten muodossa. Hollanti, joka pääsi suoraan tälle kierrokselle, liittyy muiden 31 maan joukkoon, jotka pääsivät jatkoon ensimmäiseltä karsintakierrokselta.

Tämän karsintakierroksen lohkovoittajat ja seitsemän parasta lohkokakkosta pääsevät EM-kisoihin, jotka järjestetään Kyproksella 20. toukokuuta ja 5. kesäkuuta 2024 välisenä aikana.

Kaikki lohkot

Lohko 1

Englanti
Ranska
Unkari
Pohjois-Irlanti

Lohko 2

Wales
Bulgaria
Ruotsi
Romania

Lohko 3

Hollanti
Belgia
Suomi
Italia

Lohko 4

Kreikka
Sveitsi
Slovakia
Ukraina

Lohko 5

Portugali
Saksa
Kroatia
Irlanti

Lohko 6

Turkki
Serbia
Georgia
Tanska

Lohko 7

Espanja
Itävalta
Slovenia
Norja

Lohko 8

Puola
Tšekki
Valko-Venäjä
Bosnia ja Hertsegovina