ComeOn

Kuva: Uefa

Euroopan kansainvälinen jalkapalloliitto Uefa julkaisi perjantaina kesän EM-kisojen virallisen kisabiisin. Kappale on hollantilaisen DJ-tuottaja Martin Garrixin käsialaa, mutta kisabiisillä kuullaan myös irlantilaisen U2-yhtyeen solistia Bonoa sekä saman yhtyeen kitaristia the Edgeä.

Uefan tiedotteen mukaan virallinen kisabiisi “We Are The People” juhlistaa yhteisöllisyyttä, mutta nostaa samalla esiin maailmaa tällä hetkellä kohtaavia ongelmia. Liiton mukaan kappaleen tavoitteena on luoda toivoa, positiivisuutta ja määrätietoisuutta Euroopan mestaruudesta kamppaileville joukkueille, mutta myös alleviivata EM-kisojen teemaa, joka on yhtenäisyys.

Kappaleen kokonaisuus ja idea on Garrixin käsialaa. Bono puolestaan kirjoitti laulun lyriikat, ja the Edge nauhoitti raidan kitaraosuudet. Kappaleelta voi selvästi kuulla jokaisen artistin henkilökohtaisen kädenjäljen.

– Jalkapallolla ja musiikilla on voimaa tuoda ihmisiä yhteen. Molemmat ovat intohimon ja tunteiden lähteitä, ja niiden yhdistäminen nostaa fanien kisajuhlinnan uudelle tasolle, mutta tavoittaa myös täysin uusia kohderyhmiä. Olemme vakuuttuneita, että tuomalla yhteen tällaisen tähtikaartin turnauksen virallisen musiikin luomiseksi, me voimme onnistua kummassakin tavoitteessamme, kommentoi Uefan markkinointijohtaja Guy-Laurent Epstein.

Uefan viralliseen kisabiisiin kannattaa tutustua jo nyt, sillä kesällä kappale tulee soimaan ympäri mannerta jokaisessa kisakatsomossa.

Jalkapallon EM-kisojen virallisen kisabiisin ”We Are The People” voit kuunnella esimerkiksi tästä (YouTube) tai tästä (Spotify).

Samalla Uefa myös julkisti kisojen virallisen soittolistan, jonka voit katsoa tästä.