Kuva: Wallpaperflare.com

Kahdeksan vuoden 2021 EM-kisojen isäntämaasta varmisti perjantaina iltapäivästä päästävänsä faneja paikan päälle kesän otteluihin. Paikkakunnat, joiden otteluissa kannattajia nähdään varmasti katsomoissa, ovat Pietari, Budapest, Baku, Amsterdam, Bukarest, Kööpenhamina, Lontoo sekä Glasgow.

Uutinen tulee iloisena yllätyksenä myös Huuhkajien faneille, sillä Suomi pelaa EM-kisoissa alkulohkossa, jonka ottelut pelataan Kööpenhaminassa ja Pietarissa. Historiansa ensimmäisen arvokisaottelun Huuhkajat pelaavat Kööpenhaminassa lauantaina 12. kesäkuuta.

Tiedotteessaan Uefa ilmoitti, että katsomoiden käyttöönotosta ja käytössä olevasta kapasiteetista on sovittu yhdessä kunkin maan kansallisten viranomaisten kanssa. Stadioneiden avaaminen kannattajille perustuu tämänhetkisiin ennustuksiin tautitilanteen etenemisestä, kansallisten rokoteohjelmien edistymisestä sekä kunkin maan suunnitelmista purkaa rajoituksia kesään mennessä.

Käytössä olevat katsomokapasiteetit kuitenkin vaihtelevat maittain. Pietarissa käytössä on vähintään puolet katsomosta, kun Budapestissä puolestaan suunnitellaan katsomon täyttä avaamista. Myös Bakussa suunnitteilla on 50 % täyttöaste, minkä lisäksi ulkomailta tulevilta kannattajilta edellytetään negatiivista koronatestitulosta.

Muualla suunnitellut täyttöasteet ovat olleet hieman maltillisempia. Niin Amsterdamissa, Bukarestissa, Kööpenhaminassa kuin Glasgow’ssakin stadionin kapasiteetista tulee olemaan käytössä 25–33 % – joskin määrää saatetaan vielä nostaa ennen tämän kuun loppua.

Lontoon Wembleylle katsojia puolestaan otetaan vähintään 25 % stadionin täydestä kapasiteetista turnauksen ensimmäisissä otteluissa, mutta kapasiteettia on tarkoitus nostaa heinäkuun välieriin ja finaaliin. Kesäkuussa Wembleyllä pelataan niin alkulohkon pelejä kuin yksi neljännesvälieräottelukin.

Kisoihin matkustavien fanien on kuitenkin muistettava, että matkustusrajoitukset voivat edelleen vaikuttaa kannattajien matkustamista paikan päälle otteluihin. EM-kisat järjestävistä maista vain Venäjä, Azerbaidžan, Unkari ja Romania suunnittelevat matkustushelpotuksien myöntämistä heille, joilla on lippu johonkin maassa pelattavaan EM-kisojen otteluun.

Loput neljä kisapaikkakuntaa – Münich, Rooma, Bilbao ja Dublin – ilmoittavat suunnitelmistaan avata stadionejaan katsojille 19. huhtikuuta mennessä


Espanja - Englanti