Jalkapallon EM-kisojen 2024 D-lohkossa pudotuspeleihin etenijät ovat jo tiedossa. Puola oli turnauksen ensimmäinen joukkue, joka karsiutui ulos pudotuspeleistä. Kaikki kolme muuta joukkuetta sen sijaat jatkavat neljännesvälieriin, mutta niiden keskinäinen järjestys on vielä avoinna.

D-lohkon voittaja pelaa neljännesvälierissä F-lohkon toiseksi tullutta joukkuetta vastaan 2. heinäkuuta Leipzigissä. D-lohkon kakkonen puolestaan kohtaa E-lohkon kakkosen päivää aiemmin Düsseldorfissa.

Myös D-lohkon kolmonen etenee varmasti pudotuspeleihin. Se tulee kohtaamaan joko B-lohkon voittajan Kölnissä 30. kesäkuuta, C-lohkon voittajan Gelsenkirchenissä samana päivänä tai E-lohkon voittajan Münchenissä 2. heinäkuuta.

Hollanti

Hollanti on varmasti pudotuspeleissä.

Jos Hollanti voittaa Itävallan, voittaa se myös lohkonsa, ellei Ranska ole voittanut Puolaa niin, että se on noussut maalierovertailussa Hollannin edelle. Jos niin käy, on Hollanti lohkokakkonen.

Myös tasapelillä Hollanti on varmasti pudotuspeleissä. Mikäli Ranska ei voita Puolaa, eikä pelaa niin runsasmaalista tasapeliä, että se nousisi tehtyjen maalien perusteella Hollannin edelle, on Hollanti lohkovoittaja myös tasapelillä. Muussa tapauksessa Hollanti on lohkon kakkonen.

Tasapelin tai voiton sattuessa voi käydä myös niin, että Ranska ja Hollanti ovat tasapisteissä identtisellä maalierolla. Koska myös joukkueiden keskinäinen ottelu päättyi tasan, täytyisi niiden välinen paremmuus ratkaista kurinpitopisteiden vertailulla. Ennen päätöskierrosta kummallakin joukkueella on kaksi keltaista korttia, joten myös kurinpitopisteissä on mahdollisuus päätyä tasatilanteeseen. Tällöin joukkueiden välinen paremmuus ratkaistaisiin Uefan rankingin perusteella, ja Ranska olisi taulukossa edellä.

Jos Hollanti häviää, putoaa se joko lohkokakkoseksi tai lohkokolmoseksi. Lohkokakkoseksi, jos Ranska häviää Puolalle, eikä nouse maalierovertailussa Hollannin ohi. Lohkokolmoseksi, jos Ranska ei häviä Puolalle. Lohkokolmosenakin Hollanti kuitenkin etenisi pudotuspeleihin, joten joukkue pääsee lohkon päätöskierrokselle melko rauhallisin mielin.

Ranska

Ranskan tilanne on identtinen Hollantiin nähden, mutta käänteisesti. Joukkue on varmasti pudotuspeleissä. Se, onko se lohkon ykkönen vai kakkonen, riippuu siitä, miten Hollanti pelaa Itävaltaa vastaan.

Jos Ranska pelaa Puolan kanssa tasan, on se lohkon ykkönen vain, jos myös Hollanti ja Itävalta pelaavat tasan, ja sen oma tasapeli on riittävän runsasmaalinen, että se nousee maalierovertailussa Hollannin ohi – tai Hollannin kanssa tasoihin, eikä häviä Hollannille kurinpitopisteiden vertailussa. Kaikilla muilla Hollannin ja Itävallan välisen ottelun tuloksilla Ranska olisi lohkokakkonen.

Myös tappiolla Ranska voi olla lohkon kakkonen, jos Hollanti ei häviä Itävallalle. Jos Hollanti häviää, täytyy Ranskan hävitä Puolalle vähämaalisemmin, jotta se saisi pidettyä lohkon kakkospaikan. Muussa tapauksessa Ranska on lohkon kolmas. Myös kolmannelta sijalta se kuitenkin etenisi pudotuspeleihin.

Voittamalla Puolan Ranska on varmasti kahden parhaan joukossa. Lohkovoittoon se yltää, jos se voittaa suuremmalla maalierolla kuin millä Hollanti voittaa Itävallan. Ranskalle riittää myös yhden maalin voitto, jos Hollantikin voittaa yhdellä maalilla, mutta niin, että Ranska tekee vähintään yhden maalin enemmän. Jos Hollanti ei voita Itävaltaa, mutta Ranska voittaa Puolan, nousee Ranska lohkon kärkeen.

Itävalta

Myös Itävalta etenee varmasti pudotuspeleihin. Sen pudotuspelipaikka varmistui, kun Italia ja Kroatia pelasivat tasan maanantai-iltana.

Jos Itävalta voittaa Hollannin, ja Ranska ei voita Puolaa, on Itävalta voitolla lohkoykkönen. Jos Ranska voittaa, on Itävalta lohkokakkonen.

Jos Itävalta ja Hollanti pelaavat tasan, on Itävalta lohkokolmonen. Neljä pistettä kerättyään se kuitenkin etenisi pudotuspeleihin myös lohkon kolmannelta sijalta.

Jos Itävalta häviää Hollannille, on se niin ikään lohkon kolmas. Myös tässä tapauksessa se etenee pudotuspeleihin yhtenä parhaista lohkokolmosista.

Puola

Puola on varmasti lohkon neljäs, eikä voi enää edetä pudotuspeleihin.


Espanja - Englanti