Alustava Espanjan EM-joukkue 2024 pitää sisällään 29 pelaajaa ja useita nuoria, maajoukkueessa ensiaskeliaan ottavia pelaajia.

Alustava Espanjan EM-joukkue 2024 on julkistettu. Luis de la Fuenten nimeämään joukkueeseen kuuluu 29 pelaajaa, mikä tarkoittaa sitä, että La Rojan päävalmentajan on leikattava kokoonpanoaan vain kolmella pelaajalla ennen lopullisen kisajoukkueen nimeämiselle asetettua takarajaa 7. kesäkuuta.

Espanjan todella nuorekas EM-joukkue on sekoitus lahjakkaita teini-ikäisiä ja voittamaan tottuneita kokeneita pelaajia. Manchester Cityn Rodri on monen mielestä maailman paras kutospaikan pelaaja ja joukkueen kirkkain tähti, mutta hänen lisäkseen joukkueesta löytyvät myös muun muassa Dani Olmo, Dani Carvajal, Alex Grimaldo, Ferran Torres ja David Raya. Myös Barcelonan sensaatiopelaaja, mutta viime aikoina pahoista loukkaantumisista kärsinyt ja niiden myötä parhaimman tasonsa menettänyt Pedri on mukana alustavassa EM-joukkueessa.

Espanjalla on joukkueessaan useita alaikäisiä pelaajia, jotka ovat valmiita lyömään läpi Saksan EM-kisoissa, kuten Pedri teki kolme vuotta sitten. 17-vuotias puolustaja Pau Cubarsi on sisällytetty 29 miehen alustavaan kokoonpanoon, ja hänestä voisi tulla kaikkien aikojen nuorin EM-kisoissa esiintynyt pelaaja kentälle päästessään – ellei 16-vuotias Barcelonan joukkuetoveri Lamine Yamal ole myös mukana lopullisessa EM-joukkueessa.

Barcelonasta joukkueeseen nimettiin myös 21-vuotias Fermin Lopez, joka ei ole aiemmin esiintynyt maajoukkueessa. Merkittävimpinä pelaajina, jotka de la Fuente jätti joukkueestaan sivuun, voidaan pitää PSG:n Marco Asensiota, Real Madridin Lucas Vazquezia, Tottenhamissa huippukauden pelannutta Pedro Porroa ja Aston Villassa niin ikään mahtavan kauden pelannutta topparia Pau Torresia. Sekä Barcelonan keskikentän tähti Gavi että Real Betisissä huippuiskuun päässyt Isco joutuvat jättämään EM-kisat väliin loukkaantumisen takia. De la Fuente ei myöskään valinnut joukkueeseensa La Ligan sensaatiojoukkueesta Gironasta kuin yhden pelaajan. Muun muassa La Ligan parhaan espanjalaisen maalintekijän titteliä Moratan kanssa jakanut Borja Mayoral jäi joukkueen ulkopuolelle.

La Roja ei ole enää samanlainen dominoiva voima kuin reilut kymmenen vuotta sitten, jolloin joukkue voitti putkeen kaksi Euroopan mestaruutta ja maailmanmestaruuden. Espanja kuitenkin kuuluu vuoden 2024 EM-kisojen realisistiin voittajasuosikkeihin. Joukkue pelaa kuitenkin yhdessä turnauksen vaikeimmista lohkoista, sillä sen kanssa samassa lohkossa pelaavat Italia, Kroatia ja Albania.

Espanjan EM-joukkue 2024

Lopullinen, 26 pelaajan kokoinen, kisajoukkue tulee nimetä 7. kesäkuuta mennessä.

Maalivahdit:
Unai Simon, Athletic Bilbao
David Raya, Arsenal
Alex Remiro, Real Sociedad

Puolustajat:
Dani Carvajal, Real Madrid
Jesus Navas, Sevilla
Aymeric Laporte, Al Nassr
Robin Le Normand, Real Sociedad
Nacho, Real Madrid
Dani Vivian, Athletic Bilbao
Pau Cubarsi, FC Barcelona
Alex Grimaldo, Bayer Leverkusen
Marc Cucurella, Chelsea

Keskikenttäpelaajat:
Rodri, Manchester City
Martin Zubimendi, Real Sociedad
Fabian Ruiz, PSG
Mikel Merino, Real Sociedad
Marcos Llorente, Atletico Madrid
Pedri, FC Barcelona
Aleix Garcia, Girona
Alex Baena, Villareal
Fermin Lopez, FC Barcelona

Hyökkääjät:
Alvaro Morata, Atletico Madrid
Joselu, Real Madrid
Mikel Oyarzabal, Real Sociedad
Dani Olmo, RB Leipzig
Ferran Torres, FC Barcelona
Nico Williams, Athletic Bilbao
Lamine Yamal, FC Barcelona
Ayoze Perez, Real Betis

Espanjan ottelut EM-kisojen lohkovaiheessa

Lauantaina 15. kesäkuuta klo 19:00
Espanja-Kroatia

Keskiviikkona 19. kesäkuuta klo 22:00
Espanja-Italia

Maanantaina 24. kesäkuuta klo 22:00
Albania-Espanja