Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps piikitteli ruotsalaista toimittajaa ja totesi, ettei ole tippaakaan kiinnostunut siitä, jos joku pitää hänen joukkueensa pelaamista tylsänä, jalkapallon EM-kisojen välierän alla.

Didier Deschamps saapui tiistain EM-välierää edeltävään tiedotustilaisuuteen rennon ja leikkisän oloisena – aivan kuin kohtaaminen Espanjan, jota Deschamps kutsui turnauksen parhaaksi joukkueeksi, kanssa ei huolettaisi Ranskan päävalmentajaa alkuunkaan.

Kenties sen kuitenkin pitäisi, sillä hänen Ranskansa, joka ei ole onnistunut iskemään näiden EM-kisojen viidessä ottelussa ainuttakaan maalia avoimesta pelistä, kohtaa Espanjan, jonka viidestä vastustajasta vain Saksa on onnistunut maalinteossa.

Deschamps ei kuitenkaan menettänyt hyväntuulisuuttaan edes silloin, kun ruotsalaisen TV4:n toimittaja Olof Lundh kyseenalaisti hänen taktiset valintansa ja Ranskan hyökkäyspelin laadun.

– Oletko ruotsalainen? Ei, taidatkin olla ranskalainen ruotsalaisen valepuvussa, Deschamps vitsaili viitaten ranskalaistoimittajilta pitkin turnausta saamaansa kritiikkiin.

– Jos sinua tylsistyttää, katso jotain toista peliä. Kyseessä ovat erityiset EM-kisat, joissa tehdään vähän maaleja ja jotka ovat vaikeita kaikille. Peli ei ole samanlaista kuin aiemmin, mutta meillä on edelleen sama tahto tehdä ranskalaiset miehet ja naiset onnellisiksi tuloksillamme.

Ranskan, jonka turnauksessa tekemistä kolmesta maalista kaksi on ollut omia maaleja ja yksi Kylian Mbappén viimeistelemä rangaistuspotku, päävalmentaja kuitenkin myönsi rankkareilla ratkenneen Portugali-puolivälierän jälkeen, että hänen joukkueensa pitää pystyä jatkossa myös maalintekoon.

– Meidän on pystyttävä tekemään enemmän maaleja. Kun teet maaleja, olet kontrollissa. Muussa tapauksessa olet vastustajan armoilla, Deschamps sanoi.

Yksi Ranskan hyökkäyspeliin negatiivisesti vaikuttanut tekijä on Mbappé, joka ei selvästikään ole ollut oma itsensä sen jälkeen, kun hän mursi nenänsä turnauksen avausottelussa Itävaltaa vastaan.

Deschampsin mukaan Ranskan tähtihyökkääjä ei ole pystynyt pelaamaan normaalisti kasvomaskin kanssa, mutta kärsii myös muista vammoista, jotka johtivat hänen vaihtamiseensa pois kentältä Portugali-ottelun jatkoajalla.

– Hän oli väsynyt. Kylian on erittäin rehellinen joukkueen suuntaan, jos hänestä tuntuu, ettei hänellä ole enää virtaa. Vaikka hänellä oli ongelmia selkänsä kanssa ennen turnausta, ja vaikka hän sai iskun nenäänsä, hän on silti täällä. Hän ei ole huippukunnossa, mutta antoi silti kaikkensa, ja oli yksinkertaisesti väsynyt.

Deschamps ei myöskään odota mitään muuta tähtipelaajaltaan tiistaina Espanjaa vastaan. Les Bleusin päävalmentaja ilmoitti, että puolikuntoisenakin Mbappé tulee olemaan avauskokoonpanossa – vaikka totesikin, että kasvomaskin vaikutukset pelaamiseen tulivat Real Madridin hyökkääjälle ”valtavana shokkina”.

– Tämä on täysin uusi tilanne hänelle. Kasvomaskin käyttäminen rajoittaa hänen näkökenttäänsä, mikä tuli valtavana shokkina hänelle. Hänen täytyy vain tottua siihen.

– Vaikka hän ei ole täysin kunnossa, hän aloittaa Espanjaa vastaan. Olen vakuuttunut, että hän on henkisesti oikeassa tilassa, kuten ovat kaikki pelaajani. Kauden loputtua hänellä oli ongelmia selkänsä kanssa, sitten hän sai iskun nenäänsä, mikä olisi voinut lopettaa hänen turnauksensa, ja silti hän haluaa pelata. Olen varma, että hän antaa 110 prosenttia.

Deschampsin luottopelaajiin kuuluva Adrien Rabiot puolestaan paljasti, että epätavallisen heikkoa turnausta pelaava Antoine Griezmann ei myöskään pelaa täysin terveenä. Myös Griezmannin otteet ovat saaneet näiden EM-kisojen aikana huomattavasti kritiikkiä.

– Totta kai meillä olisi helpompaa, jos meillä olisi paras version Kylianista ja paras versio Antoinesta, mitä meillä ei tällä hetkellä ole. Mutta vaikka meillä on ollut ongelmia, olemme silti välierissä. Antoine ja Kylian eivät ole aivan täydessä kunnossa, mutta me luotamme heihin. He voivat yksinään ratkaista ottelun.

– Meillä on huipputason joukkue, ja tämä on joukkueurheilua. Jos jollakulla on vaikeampi jakso, olkoon niin. Meidän muiden täytyy vain nostaa tasoamme, Rabiot sanoi.


Espanja - Englanti