Italia on pudonnut pois jalkapallon EM-kisoista Sveitsin voittaessa. Sveitsi hallitsi ottelua ja voitti 2-0. Sveitsistä tuli ensimmäinen joukkue, joka jatkaa kulkuaan vuoden 2024 EM-kisojen puolivälieriin.

Lauantai-iltana 29. kesäkuuta pelattiin vuoden 2024 EM-kisojen ensimmäinen neljännesvälieräottelu, kun Sveitsi ja Italia kohtasivat Berliinin Olympiastadionilla täpötäyden katsomon edessä. Ottelu oli erittäin mielenkiintoinen heti alusta alkaen. Italia lähti peliin ennakkosuosikkina, mutta Sveitsi on ollut todella vakuuttava tähän mennessä.

Italia pelasi ensimmäisellä puoliajalla melko matalalla puolustuspelillään, ja Sveitsi hallitsi peliä hienolla hyökkäyspelillä. Breel Embololla oli ottelun ensimmäinen todella hyvä maalintekopaikka 23 minuutin pelin jälkeen, mutta hyökkääjä ei onnistunut ohittamaan Italian maalivahti Gianluigi Donnarummaa. Italia luotti nopeisiin vastahyökkäyksiin ja Federico Chiesalla olikin hyvä tilaisuus vain pari minuuttia Embolon hukatun tilaisuuden jälkeen.

Sveitsin laaja pelaajamateriaali ja loistava liike tekivät italialaisten illasta rankan. Ja lopulta Sveitsin johtomaali syntyikin 37 minuutin pelin jälkeen, kun Ruben Vargas antoi täydellisen syötön Remo Freulerille, joka otti pallon täydessä vauhdissa haltuunsa ja painoi pallon Italian verkkoon, Sveitsi ansaitusti 1-0 johtoon. Sveitsi oli lähellä lisätä johtoaan ennen taukoa, kun Fabian Riederin hurja vapaapotku oli mennä sisään, mutta Italian kapteeni Donnarumma pelasti tällä kertaa Italian. Sveitsi johti ansaitusti 1-0 ensimmäisen puoliajan pelin jälkeen.

Italian pukukopissa puhuttiin varmasti puoliajalla asemien nostamisesta, mutta se saikin heti perään todellisen kylmän suihkun. Vain puolen minuutin (!) pelin jälkeen Sveitsi teki 2-0, kun Ruben Vargas painoi täydellisen laukauksen takakulmaan. Italian ensimmäinen laukaus maalia kohti tuli viiden minuutin pelin jälkeen, kun Fabian Schär ohjasi pallon omaan tolppaan, jonka ansiosta Italia oli lähellä päästä takaisin peliin mukaan.

Italialaiset loivat muutaman lisämahdollisuuden toisen puoliajan viimeistä varttia kohden. Mutta rehellisesti sanottuna he eivät olleet kertaakaan lähempänä kuin Schärin läheltä piti -tilanne. Sveitsi hallitsi tapahtumia täydellisesti ja osoitti, että se on todellakin joukkue, joka on otettava tosissaan Saksan EM-kisoissa. Ottelu päättyi 2-0 Sveitsin hyväksi. Se kohtaa puolivälierissä Englannin ja Slovakian välisen ottelun voittajan.

Sveitsi – Italia 2-0 (1-0)

’37 1-0 Remo Freuler

’46 2-0 Ruben Vargas


Espanja - Englanti