Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sekä Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoivat välittömästi karsintalohkojen arvonnan jälkeen ajatuksiaan EM-karsintojen otteluohjelmasta.

Suomen karsintalohko ensi vuonna pelattaviin EM-karsintoihin arvottiin sunnuntaina päivällä. EM-karsintojen otteluohjelmaa joudutaan sen sijaan odottamaan vielä hieman pidempään, sillä se lyödään lukkoon vasta sunnuntai-iltana.

Suomi kuuluu Uefan luokittelemiin ”talvimaihin”. Se tarkoittaa, että talvikaudella Suomessa pelattavia otteluita pyritään rajoittamaan. Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, ettei Huuhkajat pelaa maaliskuussa yhtään kotipeliä. Vastavuoroisesti kesäkuussa Huuhkajat saattaa pelata kaksi kotipeliä putkeen.

EM-karsinnat alkavat maaliskuussa kahdella ottelulla. Sen jälkeen pelataan kaksi ottelua kesäkuussa, kaksi syyskuussa, kaksi lokakuussa. EM-karsinnat päättyvät kahteen otteluun marraskuussa.

Casagrande kertoi myös, että itse otteluohjelmaa tärkeämpää liitolle on ollut vaikuttaa otteluiden alkamisajankohtiin. Normaalisti kaikki EM-karsinnoissa pelattavat ottelut on pelattu klo 21.45 alkaen.

– Lähtökohta on se, että Suomen aikaa klo 19 alkavia otteluita, tai viikonloppuisin vielä aikaisemmin, käytettäisiin. Uskotaan tässä kohtaa, että meidän toiveet otetaan huomioon. Varsinkin, kun niitä isoja markkinoita meidän lohkossa, joissa jouduttaisiin ehdottomasti pelaamaan klo 21.45.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sen sijaan kertoi jalkapallon-EM.fille, että yksi toive otteluohjelma suhteen on.

– Toiveissa on, että päästään aloittamaan karsinnat Tanskaa vastaan vieraissa. Otetaan kovin heti alkuun ja järkytetään Tanskaa ottamalla vieraspisteet.

Lue myös: