Velobet

Espanjan maajoukkue kärsi valtavan takaiskun muutama viikko takaperin, kun kävi selväksi, että joukkueen kirkkaimpiin tähtiin ja maailman parhaisiin pelaajiin kuuluva Jennifer Hermoso joutuisi jättämään kesän EM-kisat väliin polvivamman takia. Nyt joukkuetta on kohdannut vielä suurempi epäonni vain päivää ennen kisojen alkua, sillä myös Alexia Putellas joutuu jäämään sivuun EM-kisoista.

Muun muassa espanjaislehti Si ja arvostettu brittimedia the Guardian julkaisivat tiistai-iltana huolestuttavan tiedon siitä, että hallitseva Ballon d’Or -voittaja Alexia Putellas joutuisi jättämään EM-kisat väliin harjoituksissa tulleen polvivamman vuoksi.

Nyt Espanjan Jalkapalloliitto on vahvistanut, että joukkuetta on kohdannut pahin mahdollinen epäonni vain päivää ennen EM-kisojen alkua.

– Tiistai-iltapäivänä 5. Heinäkuuta 2022 King Edward VII -sairaalassa tehdyt testit osoittavat, että Espanjan naisten maajoukkueen kapteenin vasemman jalan polven eturistisiteessä on repeämä, liitto tiedotti.

Isku on kohtalokas Espanjalle, joka oli lähdössä turnaukseen ensimmäistä kertaa koskaan varteenotettavana mestarisuosikkina. Ennen Putellasin loukkaantumista Espanjaa pidettiin jopa koko kisojen suurimpana voittajasuosikkina.

Putellas voitti naisten Ballon d’Orin vuoden 2021 päätteeksi. Keskikenttäpelaaja auttoi kaudella 2020-2021 seurajoukkueensa Barcelonan sen historian ensimmäiseen naisten Mestarien liigan voittoon. Tällä kaudella Putellas voitti Barcelonassa Espanjan liigan ja Espanjan cupin ja oli häviävänä osapuolena Mestarien liigan finaalissa.

Viime kuussa Putellasista tuli ensimmäinen pelaaja, joka sai täyteen 100 maaottelua Espanjan naisten maajoukkueessa.

Espanja pelaa Suomen kanssa EM-kisojen B-lohkossa. Lohko on ennakolta turnauksen kovin, sillä siinä pelaavat myös kahdeksankertainen mestari Saksa ja edellisten EM-kisojen hopeamitalisti Tanska. Espanja kohtaa EM-kisojen avausottelussaan juuri Suomen perjantaina klo 19:00 Suomen aikaa.


Bayern Munich - Arsenal
Manchester City - Real Madrid