Saksa on päässyt vuoden 2024 jalkapallon EM-kisojen puolivälieriin Espanjaa tai Georgiaa vastaan. Tanskan pyristely loppui toisella puoliajalla tehtyjen kahteen nopeaan maalin, ja näin heidät on lähetetty kotiin EM-kisoista.

Myöhään lauantai-iltana Dortmundissa nähtiin erittäin jännittävä ottelu, kun kotijoukkue Saksa kohtasi Tanskan Westfalenstadionilla. Saksa lähti otteluun suosikkina vahvaa Tanskaa vastaan, ja Saksa pääsikin maalin makuun jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Nico Schlotterbeck ohjasi pallon sisään. Dortmundin takamies joutui kuitenkin lopettamaan juhlimisen, sillä Michael Oliver hylkäsi maalin. Vielä 0-0, mutta hieno alku pelille.

Kasper Schmeichel joutui ensimmäisellä kymmenminuuttisella kovalle koetukselle, sillä ottelun hyvin aloittaneella tanskalaismaalivahdilla oli useita hyviä torjuntoja. Tanska sai Saksan rynnistyksen hieman paremmin hallintaan noin vartin pelin jälkeen. Usein tanskalaiset vastasivat melko lailla yksilösuorituksin omissa hyökkäyksissään, mutta nekin onnistuivat joissain tapauksissa hyvin. Kun puoli tuntia oli pelattu, Christian Eriksen sai unelmapaikan vapaapotkusta aivan rangaistusalueen rajalta. Tähti laukoi kuitenkin vapaapotkun suoraan muuriin.

Noin 35 minuuttia ottelun alkamisen jälkeen rankkasade ja salamointi alkoivat aivan stadionin kohdalla, ja ottelu katkaistiin välittömästi. Jatkuakseen myöhemmin uudelleen reilun 20 minuutin tauon jälkeen. Sitten Saksa tuli takaisin peliin todella vahvasti ja loi kaksi hyvää mahdollisuutta, mutta Kasper Schmeichel jatkoi loistavaa peliä. Tanskalla oli myös mahdollisuutensa, muun muassa Rasmus Höjlundin vastahyökkäys, mutta ensimmäinen puoliaika jäi kuitenkin maalittomaksi.

Toisella puoliajalla Tanska sai unelma-alun. Parin minuutin pelin jälkeen, pitkän takatolppaa kohti lähteneen vapaapotkun jälkeen, pallo lähetettiin rangaistusalueelle ja alueella tapahtuneen flipperipallon jälkeen Joachim Andersen pääsi laukomaan Tanskan ensimmäisen maalin. Andersenin maali kuitenkin hylättiin, kuten myös Saksan maali ensimmäisen puoliajan alussa. Maalia edelsi paitsio, joten maali hylätty. Peli kääntyi hylätyn maalin jälkeen ja sitä seuranneessa tilanteessa pallo osui Joachim Andersenin käteen ja Saksalle rankkari.

Tanskan 0-1-maali muuttui sen sijaan Saksalle 1-0, Andersenin käden pysäytettyä saksalaisten poikittaissyötön ja yhdestätoista metristä Kai Havertz nousi esiin ja huudatti saksalaisyleisöä, 1-0 parhaalla mahdollisella tavalla Schmeichelin vasempaan kulmaan.

Kai Havertz oli erittäin lähellä tehdä 2-0 viisi minuuttia rangaistuspotkumaalinsa jälkeen tyylikkäällä liikkeellä, mutta hänen potkunsa meni niukasti ohi. Saksa sai kuitenkin toisen mahdollisuuden tehdä 2-0. Nico Schlotterbeckin täydellisen pitkän pallon jälkeen Jamal Musiala pääsi palloon. Kasper Schmeichel näytti menevän pallon perään, mutta epäröi, Musiala ehti ensin ja pääsi sitten maalaamaan lukemiksi 2-0 ja tanskalaiset näyttivät vaipuvan epätoivoon.

Kasper Hjulmand teki kaikkensa saadakseen Tanskan rynnistykseen pelin lopussa tekemällä useita hyökkäyspään muutoksia. Tanska sai vähän enemmän painetta epätoivossaan, mutta Saksa hallitsi peliä aika hyvin.

Tanskan EM-seikkailu päättyi lauantaina neljännesvälieriin, mutta ilman yhtään voitettua ottelua. Saksa sen sijaan pääsee pelaamaan EM-kisojen puolivälieriä kotonaan Espanjaa tai Georgiaa vastaan (ratkaistaan sunnuntaina 30.6). Ottelu päättyi 2-0 Saksan voittoon.

Saksa – Tanska 2-0 (0-0)

’54 1-0 Kai Havertz

’68 2-0 Jamal Musiala


Espanja - Englanti