ComeOn

Hollannin hallitus on keventänyt urheilutapahtumia koskevia katsomorajoituksia. Suomi pelaa lohkovaiheen viimeisen ottelunsa yleisön edessä Amsterdamissa.

Suomesta ostettiin ennen turnausta futsalin EM-kisoihin enemmän lippuja kuin mistään muusta maasta isäntämaa Hollantia lukuun ottamatta. Fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Hollannin hallitus päätti muutamaa päivää ennen kisojen alkua estää yleisön pääsyn urheilutapahtumiin.

Nyt rajoituksia on kuitenkin kevennetty, mikä tarkoittaa, että lohkovaiheen viimeinen kierros ja pudotuspelit pelataan yleisön edessä. Suomi pelaa viimeisen alkulohko-ottelunsa Sloveniaa vastaan perjantaina klo 18:30 Suomen aikaa.

Ottelussa on panoksena paikka futsalin EM-kisojen pudotuspeleissä. Kumpikin joukkue voi voitolla varmistaa paikkansa jatkopeleissä – tosin Suomen selviäminen pudotuspeleihin vaatisi myös sen, ettei Italia voita omassa pelissään lohkoa johtavaa Kazakstania.

Myös Slovenia-otteluun pääsee yleisöä paikan päälle. Ennen turnausta kaikki ostetut liput mitätöitiin ja rahat palautettiin ostajille, joten yhtään lippua ei peliin ole vielä ennakkoon myyty.

Uusi lipunmyynti käynnistyy tänään keskiviikkona klo 12:00 Suomen aikaa. Lipunmyynti on aluksi auki vain heille, joilla oli lippuja futsalin EM-kisojen peleihin myös ennen katsomorajoitusten voimaantuloa. Kaikille muille lipunmyynti aukeaa torstaina 27.1.

Jos siis haluat matkustaa paikan päälle Suomen mahdollisesti viimeiseen, mahdollisesti pudotuspelipaikan ratkaisevaan, otteluun, voit ostaa lippuja Hollannin jalkapalloliiton sivuilta tai tästä linkistä.

– Tämä on loistava uutinen. Olemme koko ajan toivoneet, että Hollannin hallitus keventäisi rajoituksia ja olemme valmistautuneet erilaisiin skenaarioihin. Lopulta ovet ovat auki yleisölle. Tämä on mahtava uutinen niille faneille, jotka nyt pääsevät todistamaan vuoden 2022 futsalin EM-kisoja paikan päälle, sekä joukkueille, taustajoukoille ja kaikille niille, jotka ovat tehneet töitä tämän tapahtuman eteen. Futsal ansaitsee ison näyttämön, ja olen iloinen, että voimme lopulta avata ovemme ja päästää ihmiset katsomaan futsal-artisteja livenä, vaikkakin rajoitetulla kapasiteetilla, sanoi turnauksen johtaja Gijs de Jong Hollannin jalkapalloliiton tiedotteessa.