Jalkapallon miesten EM-kisat pelataan ensi kesänä Saksassa. Tulevan kisaisännän heikosti sujunut aikakausi Hansi Flickin alaisuudessa päättyi lauantaina, kun Saksan jalkapalloliitto antoi potkut maajoukkueen päävalmentajalle. Uudesta päävalmentajasta ei ole vielä tietoa.

Saksan jalkapalloliitto DFB kertoi lauantaina erottaneensa miesten maajoukkueen päävalmentajan Hansi Flickin. Flickin viimeiseksi otteluksi jäi perjantainen 1-4 tappio Japanille.

Kyseessä on ensimmäinen kerta historiassa, kun Saksan miesten maajoukkueen päävalmentaja erotetaan kesken kauden. Päätöksen syyksi DFB kertoi Die Mannschaftin heikot esitykset viime aikoina. Myös apuvalmentajat Marcus Sörg ja Danny Röhl jättävät joukkueen.

Hansi Flick aloitti maajoukkueen päävalmentajana kaksi vuotta sitten elokuussa. Hänen saldokseen jäi 25 ottelua ja 12 voittoa. Edellisistä kymmenestä ottelusta Saksa on kuitenkin voittanut vain kolme. Joukkue on tänä vuonna hävinnyt Japanin lisäksi muun muassa Kolumbialle, Puolalle ja Belgialle ja voittanut vain Perun.

Flickin aikakausi alkoi hyvin, sillä Saksa voitti ensimmäiset seitsemän peliä heidelbergilaisen alaisuudessa. 16 ensimmäisestä ottelusta Flickin alaisuudessa joukkue ei hävinnyt yhtäkään, voittaen niistä 10. Sen jälkeen Saksa onkin pelannut yhdeksän ottelua ja voittanut niistä vain kaksi.

Päävalmentajan tähti oli kuitenkin laskussa jo ennen tätä vuotta, sillä ensin Saksa jäi viime vuoden Uefa Nations Leaguessa oman lohkonsa kolmanneksi, mitä seurasi täydellinen mahalasku vuoden 2022 MM-kisoissa, joissa Saksa jäi alkulohkoon.

Flick tuli Saksan päävalmentajaksi Bayern Münchenin päävalmentajan paikalta. Müncheniläiset Flick johti historialliseen triplaan, eli Bundesliigan, Saksan Cupin ja Mestarien liigan voittoon.

DFB ei vielä ilmoittanut uudesta päävalmentajasta, vaan kertoi yrittävänsä rekrytoida uuden luotsin mahdollisimman pian. Ensi tiistain ystävyysottelussa Ranskaa vastaan maajoukkuetta luotsaa liiton urheilujohtaja Rudi Völler sekä Hannes Wolf ja Sandro Wagner.

Menestyspaineet maajoukkueen taustalla ovat valtavat, sillä Saksa isännöi ensi kesänä pelattavia miesten EM-kisoja.

– Hansi Flick ja hänen valmennusryhmänsä ovat antaneet kaikkensa kääntääkseen joukkueen kelkan sen jälkeen, kun karsiuduimme MM-kisojen pudotuspeleistä. Valitettavasti se ei onnistunut. Japani-ottelu osoitti selkeästi, että emme voi jatkaa tällä tavoin. Muutoksia on tehtävä ennen EM-kisoja, Völler totesi DFB:n tiedotteessa.