Jalkapallovuosi 2022 alkoi Suomen osalta upealla tavalla, kun miesten futsalmaajoukkue pelasi tammi-helmikuussa historiansa ensimmäisissä EM-kisoissa. Upea saavutus ei jäänyt vain osallistumiseen, sillä Suomi taisteli tiensä aina pudotuspeleihin asti, ja joutui lopulta nöyrtymään vasta tulevalle mestarille Portugalille.

Kesällä ratkottiin sekä alle 17-vuotiaiden poikien että alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallon EM-kultaa. Edellisen onnistui voittamaan Ranska, kun jälkimmäinen taas meni Englannille. Syksyllä oli vuorossa alle 19-vuotiaiden poikien futsalin EM-kisat, joissa Espanja peittosi finaalissa Portugalin.

Myös naisten puolella ratkottiin futsalin Euroopan mestaruus. Espanja sai revanssin hävittyään miesten EM-kisojen finaalin Portugalille, sillä se nappasi naisten EM-kultaa voittamalla naapurimaansa finaalissa. Keväällä Saksa pääsi juhlimaan alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallon EM-kultaa, ja heinäkuun alussa Espanjan vahva dominanssi nuorten puolella jatkui, kun se voitti U19-tyttöjen Euroopan mestaruuden.

Vuoden kirkkaimpana turnauksena loisti luonnollisesti jalkapallon naisten EM-kisat, joissa Englanti voitti kauan himoitsemansa mestaruuden kotikentällään. Kisat olivat upeat myös suomalaisittain, sillä Helmarit jatkoi hienoa suomalaista jalkapallovuotta esiintymällä jälleen arvokisoissa.

Vuonna 2023 pelataan jälleen useita nuorten EM-turnauksia, minkä lisäksi Huuhkajat aloittavat karsintansa vuoden 2024 miesten EM-kisoihin. Sitä ennen on kuitenkin hyvä haukata hieman happea ja vaihtaa vapaalle.