C-lohkossa nähdään tiistai-iltana kiihkeä kamppailu jaossa olevista pudotuspelipaikoista. Ainoastaan Englanti on varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, kaikki muut maat ovat vielä vaarassa jäädä alkulohkoon.

C-lohkon voittaja kohtaa yhden parhaista lohkokolmosista Gelsenkirchenissä 30. kesäkuuta pelattavassa neljännesvälierässä. C-lohkon kakkonen puolestaan saa vastaansa A-lohkon voittajan Dortmundissa 29. kesäkuuta.

Jos C-lohkon kolmonen etenee pudotuspeleihin, kohtaa se joko F-lohkon voittajan 1. heinäkuuta Frankfurtissa tai E-lohkon voittajan päivää myöhemmin Münchenissä.

Englanti

Englannin pudotuspelipaikka on jo varma.

Englanti on varma lohkovoittaja, jos se onnistuu voittamaan Slovenian. Jos Englanti häviää Slovenialle, putoaa se automaattisesti Slovenian taakse. Silloin sen lopullinen sijoitus riippuu siitä, miten Tanskan ja Serbian välisessä pelissä on käynyt. Jos Tanska voittaa, on Englanti tappiolla lohkokolmonen. Lohkokolmosenakin se jatkaisi pudotuspeleihin, sillä jo nyt on varmaa, että neljä pistettä riittää pudotuspeleihin yhtenä parhaista lohkokolmosista. Jos Englanti häviää, mutta Tanska ei voita Serbiaa, on Englanti tappiosta huolimatta lohkokakkonen.

Jos Englanti ja Slovenia pelaavat tasan, ja Tanska ei voita Serbiaa, on Englanti lohkovoittaja. Jos Englanti ja Slovenia pelaavat tasan, mutta Tanska voittaa Serbian, määritellään Englannin ja Tanskan välinen paremmuus maalieron perusteella. Tällöin paremman maalieron joukkue olisi lohkovoittaja ja toinen joukkue jäisi lohkon kakkoseksi.

Tanska

Jos Tanska ei häviä Serbialle, on se varmasti pudotuspeleissä.

Ainoa tapa, jolla Tanska voi nousta lohkovoittajaksi, on se, että se voittaa Serbian, ja ettei Englanti voita samaan aikaan Sloveniaa. Jos Slovenia voittaa tuon ottelun, Tanskan ja Slovenian paremmuus määritellään maalieron perusteella. Tällöin se joukkue, joka voittaa tänään useammalla maalilla, nousee lohkovoittajaksi ja toinen on lohkon kakkonen. Jos joukkueet voittavat ottelunsa täysin samoilla tuloksilla, joudutaan paremmuus määrittelemään Uefan kurinpitopisteillä. Ennen päätöskierrosta myös kurinpitopisteet ovat tasan, sillä kumpikin joukkue on kerännyt neljä keltaista korttia. Mikäli myös kurinpitopisteet ovat tasan päätöskierroksen jälkeen, ratkaistaan joukkueiden välinen paremmuus rankingsijoituksen perusteella. Tällöin Tanska olisi lohkoykkönen ja Slovenia lohkokakkonen.

Samanlaiseen tilanteeseen voidaan joutua, jos Tanska ja Slovenia pelaavat kumpikin tasapelin omissa otteluissaan. Tällöin Englanti voittaisi lohkon, ja Tanska ja Slovenia päätyisivät toiseksi ja kolmanneksi samalla pistemäärällä ja samalla maalierolla. Jos joukkueet olisivat tehneet saman määrän maaleja, ratkaistaisiin jälleen paremmuus kurinpitopisteillä tai viime kädessä rankingsijoituksella.

Tässä tapauksessa kumpikin joukkue kuitenkin etenisi pudotuspeleihin, toinen lohkokakkosena ja toinen lohkokolmosena.

Jos Tanska voittaa, mutta Englanti ja Slovenia pelaavat tasan, on Tanska lohkon kärjessä tasapistessä Englannin kanssa. Jälleen kerran paremmuutta lähdetään ratkomaan maalieron, tehtyjen maalien, kurinpitopisteiden ja tarvittaessa Uefan rankingin perusteella. Englannilla keltaisia kortteja on ennen päätöskierrosta vain yksi, minkä lisäksi sen rankingsijoitus on Tanskaa parempi, joten Englannilla on tässä tilanteessa etulyöntiasema.

Joka tapauksessa Tanska on voitolla lohkon kahden parhaan joukossa. Myös tasapeli riittää lohkon kakkospaikkaan, jos Slovenia häviää Englannille – tai jos Slovenia ja Englanti pelaavat tasan, mutta Slovenia ei nouse Tanskan edelle tehtyjen maalien tai kurinpintopisteiden perusteella. Muussa tapauksessa Tanska etenee pudotuspeleihin lohkon kolmantena.

Jos Tanska häviää, voi se edelleen päästä pudotuspeleihin, jos se ei häviä yli kahdella maalilla, ja jos Slovenia häviää Englannille suuremmalla maalierolla kuin Tanska häviää Serbialle. Jos nämä ehdot eivät toteudu, putoaa Tanska tappiolla lohkon neljänneksi, eikä etene pudotuspeleihin.

Slovenia

Myös Slovenia etenee pudotuspeleihin, jos se ottaa pisteenkin Englannilta.

Voitolla Slovenia etenee varmasti pudotuspeleihin. Jos Tanska ei voita omaa otteluaan, nousee Slovenia voitolla lohkon ykköseksi. Jos Tanska voittaa, vertaillaan Sloveniaa ja Tanskaa maalieron, tehtyjen maalien, kurinpitopisteiden tai tarvittaessa jopa Uefan rankingsijoituksen perusteella. Tällöin parempi joukkue olisi lohkoykkönen ja toinen joukkue lohkokakkonen.

Jos Slovenia pelaa tasan Englannin kanssa, nousee se lohkokakkoseksi vain, jos myös Tanska ja Serbia pelaavat tasan, mutta Slovenia nousee Tanskan edelle joko paremman maalieron, useampien tehtyjen maalien tai kurinpitopisteiden avulla. Muilla Tanskan ja Serbian välisen ottelun tuloksilla Slovenia olisi lohkon kolmas. Myös lohkokolmosena Slovenia kuitenkin etenisi pudotuspeleihin.

Jos Slovenia häviää oman ottelunsa, on se joko lohkon kolmas tai neljäs. Neljänneksi se putoaa vain, jos Tanska häviää oman ottelunsa pienemmällä maalierolla, millä Slovenia häviää, tai jos Tanska ja Serbia pelaavat tasan, ja Serbia nousee maalierovertailun avulla Slovenian edelle. Muuten Slovenia olisi lohkon kolmas. Lohkokolmosena Slovenia etenee pudotuspeleihin, jos sen maaliero ei ole yli kahta maalia pakkasella – eli jos se ei häviä Englannille yli kahdella maalilla.

Serbia

Jos Serbia voittaa, on se varmasti pudotuspeleissä.

Lohkovoittoon Serbia ei voi enää nousta, mutta lohkokakkoseksi kyllä, ellei Slovenia voita samaan aikaan Englantia. Jos Serbia ja Slovenia voittavat molemmat, Serbia on lohkokolmonen, mutta etenee yhtä kaikki pudotuspeleihin.

Jos Serbia pelaa Tanskan kanssa tasan, voi se edetä pudotuspeleihin lohkokolmosena, jos Slovenia häviää samaan aikaan Englannille niin, että Serbia nousee maalierovertailussa sen edelle. Tämä vaatisi Slovenian tappiota useammalla kuin yhdellä maalilla, tai Slovenian tappion yhdellä maalilla, mutta niin, että Serbia on tehnyt tämän päivän otteluissa kaksi maalia enemmän kuin Slovenia.

Jos Serbia häviää Englannille, jää se varmasti alkulohkoon.


Espanja - Englanti