Jalkapallon EM-kisojen 2024 E-lohko on yksi kisahistorian kutkuttavimmista, sillä jokainen joukkue on ennen päätöskierrosta tasapisteissä.

E-lohkon voittaja tulee pelaamaan yhtä parhaista lohkokolmosista vastaan Münchenissä 2. heinäkuuta. E-lohkon kakkonen taas kohtaa neljännesvälierissä D-lohkon kakkosen Düsseldorfissa päivää aiemmin.

Myös E-lohkon kolmas etenee varmasti pudotuspeleihin, ja kohtaa joko C-lohkon voittajan 30. kesäkuuta Gelsenkirchenissä tai B-lohkon voittajan samana päivänä Kölnissä.

Romania

Jos Romania voittaa Slovakian, etenee se pudotuspeleihin. Se myös voittaa lohkonsa, jos Belgia ei voita Ukrainaa. Jos Belgia voittaa, on Romania voitolla lohkokakkonen.

Jos Romania pelaa Slovakian kanssa tasan, se etenee niin ikään varmasti pudotuspeleihin. Tasapelillä Romania on lohkokakkonen, jos Belgian ja Ukrainan välinen ottelu ei pääty tasan. Se voi kuitenkin myös voittaa lohkonsa, jos Belgia ja Ukraina pelaavat tasan, mutta eivät niin, että Belgia nousisi tehtyjen maalien määrässä ohi Romanian.

Jos Romania häviää Slovakialle, ei se voi olla lohkon kahden parhaan joukossa. Se kuitenkin etenee pudotuspeleihin lohkokolmosena, jos Ukraina ei voita Belgiaa. Jos Ukraina voittaa, putoaa Romania lohkon jumboksi.

Belgia

Jos Belgia voittaa Ukrainan, etenee se varmasti pudotuspeleihin. Se on lohkovoittaja, jos Slovakia ei voita Romaniaa. Jos myös Slovakia voittaa, Belgia on lohkon kakkonen.

Myös tasapelillä Belgia selviää pudotuspeleihin. Se voi nousta jopa lohkon kärkeen, jos myös Romania ja Slovakia pelaavat tasan, mutta Belgia pelaa riittävän runsasmaalisen tasapelin, jotta se nousee tehtyjen maalien vertailussa Romanian ohi. Myös identtinen maaliero Romanian kanssa voi riittää, jos Belgia on lohkovaiheen aikana kerännyt maksimissaan yhtä paljon kortteja kuin Romania.

Jos Belgia häviää, voi se vielä päästä pudotuspeleihin lohkon kolmantena, jos Romania häviää Slovakialle. Jos Romania saa pisteitä Slovakiaa vastaan, putoaa Belgia tappiolla lohkon jumboksi.

Slovakia

Slovakia etenee varmasti pudotuspeleihin, jos se voittaa Romanian. Jos Ukraina ei samaan aikaan voita Belgiaa, on Slovakia lohkonsa ykkönen. Jos Ukraina voittaa, on Slovakia lohkon kakkonen.

Tasapelillä Slovakia ei voi nousta lohkon kahden parhaan joukkoon. Se kuitenkin etenisi pudotuspeleihin lohkokolmosena, sillä se ei myöskään voi pudota lohkojumboksi.

Myös tappiolla Slovakia voi edetä pudotuspeleihin yhtenä parhaista lohkokolmosista, jos Belgia häviää Ukrainalle. Muilla tuloksilla Slovakia putoaa tappion myötä lohkon viimeiseksi, eikä voi päästä pudotuspeleihin.

Ukraina

Jos Ukraina voittaa Belgian, pelaa se pudotuspeleissä. Jos Romania ei samaan aikaan voita Slovakiaa, nousee Ukraina koko lohkon ykköseksi. Jos myös Romania voittaa, on Ukraina voitolla lohkon kakkonen.

Tasapelillä Ukraina ei voi nousta lohkon kahden parhaan joukkoon. Se kuitenkin etenee tasapelin myötä mennä pudotuspeleihin lohkokolmosena, jos Slovakian ja Romanian välinen ottelu ei pääty tasan.

Myös tappiolla Ukrainalla on mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin, jos Slovakia häviää samaan aikaan Romanialle. Jos Ukraina häviää Belgialle, ja Slovakia saa pisteitä Romaniaa vastaan, jää Ukrainan lohkon jumboksi.


Espanja - Englanti