Kasper Hjulmand sanoo, että Tanskan pelaaminen on lähes uomissaan, vaikka suostuukin myöntämään hyökkäyspelin ongelmat.

MÜNCHEN, Saksa.

Tanska teki sen jälleen. Joukkue otti jalkapallon EM-kisojen ottelun täysin omaan komentoonsa avausjaksolla, mutta menetti kontrollin toisella puoliajalla.

Avauspelissään Sloveniaa vastaan Tanska dominoi ottelutapahtumia noin 60 minuuttia, kunnes luhistui täysin Slovenian kirin alla ja päästi slovenialaiset tasoittamaan ottelun. Englantia vastaan Tanska niin ikään hallitsi pelin virtausta, mutta alkoi loppua kohden hyytyä ja päästää myös Englantia vaarallisille paikoille.

Lohkon päätöskierroksella Serbiaa vastaan ottelun tempo oli paljon hitaampi, mutta Tanska kontrolloi peliä täysin ensimmäisen puoliajan. Toisen jakson edetessä Serbia alkoi saada Tanskan puolustusta sekaisin ja luoda sinne sellaista kaaosta, jota ei ottelun alussa nähty.

Joukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmand ei kuitenkaan usko yhtäläisyyksiin otteluiden välillä tai siihen, että jokin Tanskan omassa pelaamisessa aiheuttaisi pelirytmin hyytymisen.

– Ne ovat olleet erilaisia otteluita. Ensimmäisessä ottelussa menetimme jotain viimeisen 20 minuutin aikana. Englantia vastaan taas en usko, että menetimme mitään. Mielestäni olimme parempia loppuun asti. Tämä (Serbia-ottelu) oli taas psykologinen juttu. Kyseessä oli pudotuspeliottelu, ja se oli luonteeltaan aivan erilainen. Serbia pelasi lopussa neljällä hyökkääjällä jahdatessaan maalia. Otteluilla oli erilaiset tarinat, Hjulmand kertoi jalkapallon-EM.fi:lle pelin jälkeen.

Tanskan päävalmentaja oli muutenkin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen tiistaina. Ainoa asia, jonka hän koko vajavaiseksi, oli hyökkäysten päättäminen viimeisellä kolmanneksella.

– Mielestäni pelasimme hyvin. Ensimmäisellä jaksolla emme antaneet heille minkäänlaisia mahdollisuuksia. Ja toivoimme tietysti maalia. Toisella puoliajalla, kun emme saaneet maalia, tiesin, että minun pitää muuttaa jotain.

Tuo muutos oli Jonas Windin korvaaminen Andreas Skov Olsenilla, joka toi lisää vauhtia ja haastouhkaa Tanskan hyökkäykseen. Hieman myöhemmin myös Rasmus Höjlund sai väistyä Kasper Dolbergin tieltä. Tanskan hyökkäys ei kuitenkaan missään kothaa lähtenyt kunnolla rullaamaan.

– Puolustamisemme oli todella hyvää. Ja osoitimme luonnetta. Hyökkäyksessä on sen sijaan asioita, joita meidän pitää parantaa, Hjulmand myöntää.

– Höjlund on tehnyt paljon töitä, mutta hän on jäänyt hyökkäyksessä yksinäiseksi. Muut pelaajamme ovat liian kaukana hänestä. Meidän pitää saada laitapelaajamme hänen lähelleen, ja Christian Eriksen myös. Meidän pitää saada lisää vauhtia hyökkäämiseemme.

Seuraavaksi Tanska kohtaa neljännesvälierissä kisaisäntä Saksan. Haaste on valtava, ja Hjulmand myöntääkin, että Saksa on yksi kisojen suurimmista suosikeista ja selkeä ennakkosuosikki heitä vastaan.

Ennen ajatuksien siirtämistä Saksa-peliä kohti hän halusi kuitenkin hetken nauttia siitä, että oli jälleen luotsannut joukkueensa arvokisojen pudotuspeleihin.

– Meidän pitää muistaa olla tyytyväisiä. Etenimme jatkoon. Me edustamme koko tanskalaista jalkapalloa. Me edustamme kaikkia tuhansia vapaaehtoisia, jotka pyörittävät seura-arkea. Meidän pitää olla ylpeitä tästä.


Espanja - Englanti