Kroatian leirissä ei oltu tyytyväisiä Italia-ottelussa annetun lisäajan pituuteen.

Kroatian putoaminen jalkapallon EM-kisoista varmistui tiistai-iltana, kun Slovenia ja Tanska pelasivat omat ottelunsa tasan ja nousivat kumpikin kolmeen pisteeseen. Tämä tarkoitti, ettei Kroatia voi kahdella pisteellä edetä enää neljännesvälieriin lohkokolmosten vertailussa.

Kroatia menetti varman pudotuspelipaikan päivää aikaisemmin karuimmalla mahdollisella tavalla, kun joukkue jäi tasapeliin Italian kanssa. Kroatia johti ottelua pelin viimeiselle minuutille asti, mutta Mattia Zaccagni tasoitti lukemiksi 1-1 lisäajan kahdeksannelle minuutilla – kirjaimellisesti pelin viimeisestä paikasta.

Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalić kritisoi ottelun jälkeen lisäajan pituutta, ja ilmaisi huolensa siitä, että isompaa jalkapallomaata vastaan tuomarit eivät olisi antaneet niin paljoa lisäaikaa.

– Olemme pieni maa. Kukaan ei juurikaan usko meihin, mutta et vain voi antaa kahdeksaa minuuttia, se on täyttä hölynpölyä, Dalić kommentoi ottelun jälkeen.

Kroatiaa vuodesta 2017 valmentanut Dalić on vienyt maansa kaksissa MM-kisoissa sekä hopealle että pronssille, mutta on silti sitä mieltä, ettei Kroatiaa arvosteta maailmalla tarpeeksi, ja ettei Kroatiaa lueta yhden Euroopan ”isoista” jalkapallomaista.

Myös puolustaja Borna Sosa, joka oli ainoita Kroatian pelaajia, jotka jaksoivat pysähtyä ottelun jälkeen haastattelualueelle, oli sitä mieltä, ettei lisäajan pituudelle ollut perusteita. Sosan punaiset silmät kertoivat, kuinka koville tappio otti.

– En voi uskoa, että erotuomari antoi kahdeksan minuuttia, Sosa sanoi.

– Pelin aikana ei ollut pitkiä katkoja, ei lääkintähenkilökuntaa hoitamassa loukkaantuneita tai kentälle juossutta katsojaa. En tiedä, pitäisikö niin monen minuutin olla edes mahdollista. Kukaan ei ymmärrä sitä. On iso sääli, että putoaa kisoista tällä tavoin.

Kroatia menetti yhden maalin johdon Italia-ottelun lisäksi myös Albaniaa vastaan, mikä osottautui lopulta kohtalokkaaksi. Albania-ottelun voittamalla Kroatia olisi edennyt EM-kisojen pudotuspeleihin.

– Se sattuu, ja paljon. Se sattuu nyt ja se tulee sattumaan tulevina viikkoina ja kuukausina, Dalić totesi.


Espanja - Englanti