Ranska aloitti EM-kisat 1-0 voitolla Itävaltaa vastaan, mutta sai huolestuttavia uutisia, kun Kylian Mbappé loukkaantui vakavasti ottelun loppuhetkillä.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps ei pystynyt Itävalta-ottelun jälkeen vahvistamaan, pystyykö Kylian Mbappé pelaamaan Ranskan seuraavassa ottelussa Hollantia vastaan. Hyökkääjä loukkaantui pahan näköisesti aivan ottelun loppuhetkillä törmättyään Itävallan Kevin Dansoon keskitystilanteessa.

– Hän ei voi hyvin. Hän on lääkintähenkilökunnan kanssa. En voi kertoa muuta, Deschamps sanoi 1-0 voittoon päättyneen Itävalta-ottelun jälkeen.

– Hänen nenänsä sai pahasti osumaa. Meidän täytyy tarkistaa se. Se on vain todella valitettavaa juuri nyt.

Tiistaina aamulla Ranskan jalkapalloliitto tiedotti, että Mbappé oli murtanut tilanteessa nenänsä.

– Kylian Mbappén nenä murtui toisella puoliajalla Itävalta-Ranska ottelussa Düsseldorfissa. Ranskan maajoukkueen kapteenia hoitivat lääkintähenkilökunta sekä lääkäri Franck Le Gall, joka diagnosoi murtuneen nenän. Diagnoosi vahvistettiin myöhemmin röntgenkuvauksella Düsseldorfin sairaalassa. Kylian Mbappé on palannut Ranskan joukkueen majapaikkaan. Häntä hoidetaan tulevina päivinä, eikä hän tarvitse välitöntä leikkaushoitoa, tiedotteessa kerrottiin.

Jotkut lähteet, muun muassa ranskalaismedia Le Figaro, kertoivat, että Mbappé joutuisi loukkaantumisen myötä jättämään väliin Ranskan kaksi viimeistä lohkovaiheen ottelua Hollantia ja Puolaa vastaan.

Ranskan jalkapalloliitto ei kuitenkaan kommentoinut ykköstähtensä pelikuntoa muuten kuin sanomalla, että ”Mbappélle valmistetaan maski, jonka avulla hän voi ottaa osaa kilpailullisiin otteluihin ensihoidon jälkeen”.

Myöskään Deschamps ei pystynyt vielä maanantai-iltana ottamaan kantaa kapteeninsa pelikuntoon.

– Maajoukkue on aina vahvempi Kylianin kanssa. Mutta jos uutiset (hänen tilastaan) eivät palvele meitä, meidän on tultava toimeen ilman häntä. Mutta Kylian on Kylian, ja jokainen joukkue olisi parempi hänen kanssaan.

Kokonaisuudessaan Deschamps oli tyytyväinen siihen, miten hänen joukkueensa suoriutui EM-kisojen avausottelussa.

– On aina hyvä aloittaa voitolla, erityisesti joukkuetta vastaan, joka oli erittäin hyvä, urheilullisesti laadukas ja joka laittoi meille paljon painetta. Olisimme voineet hoitaa jotkut tilanteet paremmin, mutta kaiken kaikkiaan arvioisin ottelun positiiviseksi.

Ranska kohtaa Hollannin perjantai-iltana. Lohkovaiheen päätöskierroksen ottelu Puolaa vastaan on vuorossa ensi viikon tiistaina.


Espanja - Englanti