Itävalta jyräsi kaikin mahdollisin tavoin Puolan yli ja otti askeleen lähemmäksi jalkapallon EM-kisojen neljännesvälieriä.

Itävalta aloitti kuin riivattuna, puskien Puolan väkisin puolustusasemiin heti alusta lähtien. Kiihkeä alku toi myös palkinnon, kun Gernot Trauner puski pallon ohi Wojciech Szczęsnyn. Itavalta voitti jälleen yhden kakkospallon hyökkäysalueella ja Phillipp Mwene löysi Traunerin tarkalla keskityksellä.

Puola sai koeta Ralf Rangnickin intensiivisen pelitavan koko komeudessaan, eikä päässyt pallon kanssa mihinkään. Joukkueen ensimmäinen paikka syntyi puolivahingossa 17 minuutin jälkeen, kun Nicola Zalewski pääsi laukomaan hyvästä paikasta. AS Roman laitapakki kuitenkin latasi reiden tyhjäksi ja pallo löytyi päätykatsomosta.

Peliä kuitenkin jatkettiin Itävallan komennossa. Szczęsny joutui jälleen pitämään joukkuettaan pystyssä, ensin Florian Grillitschin hienon syötön ja hetkeä myöhemmin Marko Arnautovicin vedon myötä. Puola hävisi keskikentän taiston täysin pystyyn, mikä antoi Itävallan kääntää peliä nopesti kerta toisensa jälkeen.

Aivan yllättäen Puola kuitenkin tasoitti, kun peliä oli takana puoli tuntia. Piotr Zielinskin keskitys aiheutti hämmennystä Itävallan puolustuksessa ja Jan Bednarek pääsi laukomaan. Hänen laukauksensa blokattiin, mutta Kryzsztof Piatek oli ensimmäisenä irtopallossa ja upotti sen varmasti alakulmaan.

Itävalta ei lannistunut ja hetkeä myöhemmin Szczęsny joutui jälleen töihin estääkseen Marcel Sabitzeria muuttamasta lukemia valotaululla jällleen. Puolalaisvahdin ansiosta tauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Myös toinen puoliaika alkoi, vähemmän yllättäen, Itävallan komennossa. Puola sai kuitenkin lisäboostin tunnin kohdalla, kun päävalmentaja Michal Probierz pelasi bluffinsa ja päästi muka täydessä kunnossa olleen Robert Lewandowskin irti.

Edes oman kuninkaan kentälle tulo ei kuitenkaan Puolaa pelastanut. Vain viisi minuuttia vaihdon jälkeen Alexander Prass löysi hienolla syötöllä, jonka Arnautovic ovelasti vuosi, Christoph Baumgartnerin, joka pääsi täysin vapaasti sijoittamaan pallon ohi Szczęsnyn.

Heti maalin jälkeen Lewandowski kuitenkin näytti, miksi hänestä kohistaan. Fiksu ja voimakas kärkipelaaminen loi tilaa Karol Swiderskille, jonka laukauksen Patrick Pentz hyvin torjui. Hetkeä myöhemmin Baumgartner lois huippupaikan Patrick Wimmerille, mutta Szczęsnyn oli jälleen Puolan pelastaja.

Hetkeä myöhemmin Szczęsny kuitenkin oli itse aiheuttamassa Itävallan rankkaria, josta Arnautovic ratkaisi pelin.

Arnautovic jatkoi itse Prentzin pitkän maalipotkun eteenpäin ja vapautti Sabitzerin läpiajoon. Szczęsny tuli vastaan ja joutui kaatamaan Dortmundin keskikenttäpelaajan tämän lähtiessä ohittamaan häntä. Tunteella pelannut Arnautovic oli pilkulla kylmä kuin jää ja ohitti puolalaisvahdin varmasti.

Puolan kirin sijasta ottelun loppuhetkillä nähtiin vain useita Itävallan läheltä piti -tilanteita. Stefan Poschin laukaus pysähtyi kuitenkin – jälleen – Szczęsnyn huipputorjuntaan. Konrad Laimer puolestaan onnistui kiertämään Szczęsnyn, mutta sai jotenkin lauottua ohi tyhjästä maalista. Jos pelin kuvasta olisi pitänyt tulkita tulosta, olisi ollut helppo sanoa, että Itävalta oli se, joka jahtasi kavennusta.

Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty. Itävalta otti täysin ansaitun voiton ja nousi kolmeen pisteeseen jalkapallon EM-kisojen 2024 D-lohkossa. Puola puolestaan jatkaa nollassa pisteessä, eikä sen mahdollisuuksia edetä pudotuspeleihin suinkaan auta se, että joukkue kohtaa lohkovaiheen päätöskierroksella Ranskan.

Ranska ja Hollanti voivat tiputtaa Puolan varmasti kahden parhaan ulkopuolelle jo tänä iltana, mikäli ne päätyvät omassa ottelussaan tasapeliin.

Puola – Itävalta 1-3 (1-1)

9′ Gernot Trauner 0-1
30′ Kryzsztof Piatek 1-1
66′ Christoph Baumgartner 1-2
78′ Marko Arnautovic 1-3 (rp.)


Espanja - Englanti