Luka Modrić saattoi juuri pelata viimeisen ottelunsa Kroatian paidassa. Kroatia vajosi maanantai-iltana dramaattiseen tasapeliin Italian kanssa, ja roikkuu nyt seitinohuen pudotuspelimahdollisuuden varassa.

LEIPZIG, Saksa.

15 sekuntia. Niin lähellä Kroatia oli jalkapallon EM-kisojen 2024 pudotuspeleihin pääsyä. Mattia Zaccagni iski kuitenkin Italian tasoihin lisäajan viimeisellä minuutilla ja pudotti Kroatian B-lohkon kolmannella sijalle.

Kroatian pudotuspelimahdollisuudet roikkuvat nyt sen varassa, että Englanti voittaa Slovenian vähintään kolmella maalilla, eikä Tšekki onnistu voittamaan Turkkia. Todennäköiseltä joukkueen pudotuspelipaikka ei siis näytä.

– On vaikea yrittää kuvailla, miltä tämä tuntuu, Luka Modrić sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Se oli hyvin ahdistavaa. Teimme kovasti töitä koko pelin ajan, loppuun asti, mutta valitettavasti jalkapallo oli tänään julma meille.

38-vuotias Modrić näytti jo tuoneen maalleen jälleen yhden merkittävän voiton. Kroatian kapteeni kävi itse laukomassa joukkueensa johtoon epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkitilanteesta, ja pitkään näytti siltä, että johto myös pitäisi loppuun asti.

– Tällaista urheilu on. Joskus se saa sinut hymyilemään, joskus se satuttaa. Kuten tänään, Modrić sanoi.

Real Madridissa vielä ainakin yhden kauden jatkava Modrić on jo aiemmin ilmoittanut, että jalkapallon EM-kisat 2024 jäävät hänen viimeiseksi arvoturnauksekseen. On siis hyvin todennäköisestä, että Modrić pelasi maanantaina maajoukkueuransa viimeisen ottelun.

– Toivoin, että olisi voinut pelata ikuisesti. Mutta joskus tulee aika, jolloin minun on ripustettava kengät naulaan, ikinuori Modrić sanoi.

Kroatian jalkapallohistorian suurin pelaaja saattoi pelata maajoukkueuransa viimeisessä ottelussa myös uransa karuimman ottelun. Maajoukkueen edustamista todella suurena kunniana pitävä Modrić ei kierrellyt sitä, etteikö tasapeliin vajoaminen Italiaa vastaan olisi yksi hänen uransa raskaimmista kokemuksista.

– Kyllä… on vaikea ylittää vuoden 2008 Turkki-peliä (Kroatia putosi Turkkia vastaan EM-kisojen puolivälierissä rankkarikisan jälkeen), mutta tämä on epäilemättä raskas päivä meille ja koko Kroatialle.

Koko Kroatia todellakin tuntui olevan Vatrenin takana maanantaina, sillä Leipzigiin oli matkannut kymmeniä tuhansia kroatialaisia, jotka pitivät yllä kenties koko tähänastisten EM-kisojen parasta tunnelmaa. Modrić, kuten muukin Kroatian joukkue, on aina sanonut, että maajoukkueen voitot eivät ole vain pelaajien, ne ovat koko Kroatian. Tänään joukkue ei onnistunut sellaista maalleen tuomaan.

– Tämä ei tunnu tänään reilulta meitä kohtaan, koska taistelimme koko Kroatian puolesta 98 minuuttia.


Espanja - Englanti