Kylian Mbappé teki paluun tositoimiin, mutta ei pystynyt auttamaan Ranskaa voittoon D-lohkon päätöskierroksella Puolaa vastaan. Haluton Ranska putosi 1-1 tasapelin myötä lohkonsa kakkoseksi ja joutui pudotuspeleissä kaavion kovemmalle puolelle.

Ranska pääsi loistavista asetelemista jahtaamaan D-lohkon voittoa, sillä se pelasi päätöskierroksen ottelussa lohkon selvästi heikointa joukkuetta, Puolaa, vastaan. Puolan mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin olivat jo menneet ennen päätöskierrosta, eikä joukkueella ollut muuta pelattavaa kuin kunnia.

Ranska sai lisäksi merkittävän lisäboostin, kun Kylian Mbappén palasi pelikentille avauskierroksella kärsimänsä nenän murtuman jälkeen. Mustassa kasvomaskissa pelannut Real Madridin hyökkääjä aloitti tuttuun tapaan kapteenin nauha kädessään, ja teki paluun myös maalintekijäsarakkeeseen, kun hän pääsi iskemään pelin avausmaalin rangaistuspotkusta toisen puoliajan alussa.

Mbappén maali oli kuitenkin Ranskalle laiha lohtu. Vaikka joukkue pelasi siinä mielessä merkittävästä lohkovoitosta, että se olisi sillä saanut pelattua itsensä pudotuspelikaavion helpommalle puolelle, näytti Puola joukkueelta, joka halusi enemmän voittoa.

Kun varsinaista peliaikaa oli pelaamatta 15 minuuttia, myös Puolalle tuomittiin rangaistuspotku, jota asettui ampumaan oman maansa ykköstykki Robert Lewandowski. Puolalaistähden ensimmäinen yritys oli ponneton, mutta hän sai uuden mahdollisuuden, kun Mike Maignanin katsottiin liikkueen viivaltaan ulos liian aikaisin. Tällä kertaa Lewandowski ei erehtynyt, vaan toi joukkueensa tasoihin.

Lähes täysin samaan aikaan, kun Lewandowski upotti pallon Maignanin selän taakse, Itävalta meni lohkon toisessa pelissä Hollantia vastaan 3-2 johtoon. Nämä lukemat myös kummassakin ottelussa loppuun asti, mikä tarkoittaa, että Itävalta nousi yllätyksellisesti D-lohkon voittoon.

Ranska puolestaan putosi tasapelin myötä lohkon kakkoseksi, ja joutui pudotuspeleissä samalle puolelle kaaviota, jolta löytyvät muun muassa Espanja, Saksa ja Portugali.

Ranska – Puola 1-1 (0-0)

56′ Kylian Mbappé 1-0 (rp.)
79′ Robert Lewandowski 1-1 (rp.)


Espanja - Englanti