Jalkapallon EM-kisojen 2024 puolivälierät pelataan tulevana viikonloppuna. Katso, mitkä joukkueet kohtaavat toisensa puolivälierissä ja miten ottelut pelataan alta.

Jalkapallon EM-kisat 2024 ovat pääsemässä loppusuoralle. Takana on lähes kolme viikkoa huipputason jalkapalloa, ja vain kahdeksan joukkuetta on enää jäljellä turnauksessa. Nyt kuitenkin ollaan vasta siinä vaiheessa turnausta, jota moni on vesi kielellä odottanut, sillä nyt mukana ovat enää kahdeksan Euroopan kovinta jalkapallomaata.

Tiistaina päättyneiden neljännesvälierien jälkeen vuorossa ovat puolivälierät, jotka pelataan tämän viikon perjantaina ja lauantaina. Kumpanakin päivänä pelataan kaksi ottelua, jotka alkavat klo 19 ja klo 22 Suomen aikaa.

Perjantain ensimmäisessä ottelussa kohtaavat näiden kisojen kaksi parasta joukkuetta, Saksa ja Espanja, jotka ottavat toisistaan mittaa Hampurissa. Espanja on edennyt turnauksessa tähän asti voitosta voittoon, Saksan ainoa lipsahdus tuli panoksettomassa pelissä lohkovaiheen päätöskierroksella Sveitsiä vastaan.

Myöhemmin samana iltana vastakkain ovat Ranska ja Portugali. Vuosien 2018 ja 2022 MM-finalisti Ranska ei ole näissä kisoissa vakuuttanut, mutta sillä on tankissaan kosolti käyttämätöntä potentiaalia, joka voi realisoitua missä tahansa vaiheessa. Samaa voi sanoa myös Portugalista, jolla on käytössään yksi kisojen kovimmista pelaajamateriaaleista, mutta joka on tähän asti alistunut olemaan enemmän Cristiano Ronaldon pelaamista palveleva ryhmä kuin aidosti kollektiivina hyökkäävä joukkue.

Lauantaina ensin irti pääsevät Englanti ja Sveitsi. Englanti lähti turnaukseen suurimpana mestarisuosikkina, mutta sen puuduttava pelityyli ja heikko hyökkäyspelaaminen on saanut kriitikot varpailleen. Italiaa vastaan dominoivasti pelannut Sveitsi varmasti kokee, että sillä on nyt kaikkien aikojen tilaisuus iskeä ennakkosuosikki kanveesiin ja edetä välieriin.

Viimeisessä puolivälierässä toisensa kohtaavat Hollanti ja Turkki. Pahojen loukkaantumisten runtelema Hollanti on ailahdellut todella surkea ja äärimmäisen näyttävän pelaamisen välillä, ja on vaikea sanoa, millainen joukkue Berliinin Olympiastadionilla lauantaina nähdään. Turkki puolestaan pudotti neljännesvälierissä kenties kisojen parhaan kollektiivin Itävallan, ja pelaa käytännössä kotiyleisönsä edessä. Luvassa on tunnelmaltaan kiehuva lauantai-illan viihdepläjäys.

EM-kisojen välieräparit määräytyvät seuraavasti:

Espanja/Saksa – Portugali/Ranska
Englanti/Sveitsi – Turkki/Hollanti

Jalkapallon EM-kisojen 2024 puolivälierät

Perjantaina 5.7.
Klo 19:00: Espanja – Saksa (Hampuri)
Klo 22:00: Portugali – Ranska (Stuttgart)

Lauantaina 6.7.
Klo 19:00: Englanti – Sveitsi (Berliini)
Klo 22:00: Turkki – Hollanti (Düsseldorf)


Espanja - Englanti