Tanskan pääsarjaseura Odense BK on ilmaissut kiinnostuksensa hankkia Christian Eriksen riveihinsä. EM-kisoissa Suomea vastaan pelatussa ottelussa kentän pintaan tuupertunut Eriksen on edelleen kirjoilla hallitsevan Italian mestarin Internazionalen joukkueessa.

Christian Eriksenin koko elämä oli kesällä vaaka-laudalla, kun hänen sydämensä pysähtyi Parkenilla kesken Suomea vastaan pelatun EM-turnausottelun. Kuin ihmeen kaupalla hänen henkensä saatiin kuitenkin pelastettua ja pahimmalta vältyttiin. Miehelle asennettiin sydämentahdistin, jonka jälkeen hän on kyennyt elämään normaalisti, sekä harjoittelemaan täysipäiväisesti.

Eriksenin uran jatkosta ei ole kuitenkaan tässä vaiheessa vielä minkäänlaista selvyyttä, mutta yksi asia on varmaa. Italian Serie A ei salli sydämentahdistimen kanssa pelaamista, joten Internazionalessa tanskalaisen ura ei ainakaan jatku.

Nyt Tanskan liigassa pelaava Odense BK on tarjoamassa Eriksenille mahdollisuutta palata kotimaansa pääsarjaan. Kyseessä on sama seura, jossa Eriksen aloitti ammattilaisuransa.

– Tämä riippuu sataprosenttisesti Christianin päätöksestä. Meillä on hyvät välit ja olemme usein yhteyksissä toisiimme. Jos hän päättää jatkaa pelaamista, niin tottakai haluamme Christianin meille. Raha on sitten toinen asia. Eihän yksikään tanskalaisjoukkue pystyisi ostamaan hänen sopimustaan ulos. Saa nähdä miten asia järjestettäisiin. Eikä palkatkaan luonnollisesti ole samaa tasoa, Odensen toimitusjohtaja Enrico Augustinos kertoi.

Vielä ei siis kuitenkaan ole mitään tietoa siitä, mitä Eriksen tekee seuraavaksi. Miehelle riittäisi todennäköisesti muitakin ottajia Odensen lisäksi, mutta tanskalainen varmasti punnitsee kaikki vaihtoehdot erittäin tarkasti läpi, ennen kuin tekee päätöksiä suuntaan tai toiseen. Uran päättäminenkään ei luonnollisesti ole tässä kohtaa poissuljettua.

Lähde: SuomiFutis


Espanja - Englanti