Phil Foden on jättänyt Englannin EM-joukkueen ja matkustanut Englantiin henkilökohtaisiin syihin vedoten. Foden saattaa vielä palata Englannin vahvuuteen ennen joukkueen seuraavaa ottelua.

Heikosti jalkapallon EM-kisat aloittaneen Englannin ongelmat lisääntyivät, kun Phil Foden jätti EM-joukkueen matkustaakseen Saksasta Englantiin ollakseen läsnä kolmannen lapsensa syntymässä.

Vielä on epäselvää, palaako Foden – joka on aloittanut kaikki Englannin kolme ottelua EM-kisoissa – takaisin joukkueen vahvuteen ennen kuin Englanti pelaa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelunsa tämän viikon tiistaina Gelsenkirchenissä. Vastaansa Englanti saa Slovakian.

Uutinen tuo lisää huonoja uutisia Englannin päävalmentajalle Gareth Southgatelle, joka on jo valmiiksi paineen alaisena Englannin heikkojen esitysten takia. Englanti voitti lohkovaiheen kolmesta ottelustaan vain yhden, eikä onnistunut kolmessa ottelussa kuin kahdesti maalinteossa. Joukkue kuitenkin eteni pudotuspeleihin oman lohkonsa voittajana.

Southgate on tehnyt tällä kaudella Valioliigan kauden pelaajaksi valitusta Fodenista yhden hyökkäyksensä vakionimistä. Foden peluuttaminen vasemmalla laidalla on kuitenkin kerännyt paljon kritiikkiä, sillä Manchester Cityn pelaaja ei selvästikään ole päässyt Englannin systeemiin sisään eri pelipaikalla kuin jolla hän Cityssä pelaa.

Vasenjalkaisen laitapuolustajan puuttuminen on tarkoittanut, ettei Fodenilla ole takanaan laitapuolustajaa, joka pitäisi huolen Englannin ryhmityksen leveydestä. Tämän myötä Englannin vasemman laidan tasapaino ei ole toiminut ollenkaan, eikä Foden ole myöskään päässyt kunnolla hyödyntämään vahvuuksiaan vahvana kuljettajana ja haastajana.

Muokattu 26.6. klo 00:25: lisätty syy Fodenin poissaololle ja korjattu Englannin vastustaja.


Espanja - Englanti