Suomen U17-tytöt pelasivat Portugalia vastaan EM-kisapaikasta. Tappio kuitenkin tarkoitti sitä, että Pikkuhelmarit jäi tällä kertaa EM-kisojen ulkopuolelle.

EM-karsintojen jatkokierrokselle päässyt Pikkuhelmarit pelasi samassa jatkokarsintalohkossa Portugalin, Kosovon ja Islannin kanssa. Kahdesta ensimmäisestä pelistä upeasti otetut 5-0 voitto Kosovosta ja 2-1 voitto Islantia vastaan tarkoittivat, että Suomen U17-tytöt pelasivat karsintojen viimeisessä ottelussa EM-kisapaikasta niin ikään molemmat aiemmat ottelunsa voittanutta Portugalia vastaan.

Kotiyleisönsä edessä pelannut Portugali aloitti ottelun terävästi ja prässäsi ahnaasti, mikä aiheutti Pikkuhelmareille suuria vaikeuksia. Ensimmäisen jakson edetessä Suomi pääsi kuitenkin peliin paremmin mukaan. Ottelun alun vaarallisin paikka siunaantui silti Portugalille, kun Joana Valenten vihainen veto pysähtyi Suomen maalin tolppaan.

Portugali meni johtoon avausjakson puolivälissä, kun Mélanie Florentino sai itselleen tilaa Suomen rangaistusalueella ja ohitti Ella-Maria Ervastin. Pikkuhelmarit kuitenkin vastasi nopeasti, kun hurjassa vireessä oleva Jelena Todoshchenko pääsi tuikkaamaan Suomen tasoihin kulmapotkun jälkitilanteesta. Todoshchenkolle maali oli jo tämän karsintaturnauksen viides.

Jakson lopussa Portugali toimitti pallon vielä kerran Suomen verkkoon, mutta tilannetta oli edeltänyt käsivirhe, eikä maalia hyväksytty. Toisen jakson alussa Pikkuhelmarit osoitti piristymisen merkkejä ja vaikeutti Portugalin pelaamista omalla prässillään, mutta ei onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa hyödykseen. Portugali sen sijaan iski reilun tunnin pelin jälkeen. Matilde Vazin keskitys pomppi Suomen puolustuksen läpi ja Matilde Nave pääsi sijoittamaan kotijoukkueen johto-osuman takatolpalta.

Maalin jälkeen Suomi aktivoitti omaa hyökkäyspeliään, mikä tarjosi Portugalille mahdollisuuden vaarallisiin vastaiskuihin. Vartti ennen varsinaisen peliajan loppua yksi näistä vastahyökkäyksistä tuotti rangaistuspotkun, jonka Caroline Simões iski varmasti sisään. Ottelun lopussa Portugalin maali oli vielä Suomen kavennusta lähempänä, ja niinpä karsintaturnauksen emäntäjoukkue nappasi ansaitun paikan toukokuussa Ruotsissa pelattaviin EM-kisoihin.

– Pettymys on valtava meille kaikille. Portugali oli parempi, eikä tänään ollut meidän päivämme. Kakkossija ei lohduta yhtään. Halusimme ehdottomasti voittaa lohkon ja edetä kisoihin, Pikkuhelmarien päävalmentaja Akan Okomoh totesi Palloliitolle.