Jalkapallon EM-kisojen 2024 F-lohkossa riittää jännitettävää etenkin Tšekin ja Turkin välisessä kohtaamisessa, jossa ratkaistaan suoraan yksi pudotuspelipaikka. Mutta myös kisadebytantti Georgialla on mahdollisuudet pudotuspeleihin.

F-lohkon voittaja pelaa neljännesvälierissä yhtä parhaista lohkokolmosista vastaan 1. heinäkuuta Frankfurtissa. F-lohkon kakkonen taas kohtaa D-lohkon voittajan päivää myöhemmin Leipzigissä.

Jos F-lohkon kolmonen etenee pudotuspeleihin, pelaa se ensimmäisellä kierroksella joko C-lohkon voittajaa vastaan 30. kesäkuuta Gelsenkirchenissä tai B-lohkon voittajaa vastaan samana päivänä Kölnissä.

Portugali

Portugali on varmistanut lohkovoittonsa.

Turkki

Turkki etenee pudotuspeleihin lohkokakkosena, jos se ei häviä Tšekille.

Tappiolla Turkki on lohkokolmonen, ja etenee pudotuspeleihin, paitsi jo Georgia voittaa Portugalin. Tässä tapauksessa Turkki olisi lohkon viimeinen.

Tšekki

Jos Tšekki voittaa Turkin, on se varmasti pudotuspeleissä.

Lohkokakkoseksi Tšekki nousee, jos se voittaa, ja Georgia ei voita Portugalia. Jos myös Georgia voittaa, joukkueita vertaillaan maalieron perusteella, ja silloin Tšekille riittää, ettei Georgia ole voittanut useammalla maalilla kuin se.

Jos Georgia nousee maalieron vertailun myötä edelle, Tšekki on lohkokolmonen, mutta etenee edelleen pudotuspeleihin.

Tšekki voi edetä pudotuspeleihin myös tasapelillä, ellei Georgia voita Portugalia. Jos Georgia voittaa Portugalin, eikä Tšekki voita Turkkia, Tšekki jää lohkon jumboksi.

Tappiolla Tšekki on varmasti ulkona pudotuspeleistä.

Georgia

Jos Georgia voittaa Portugalin, etenee se pudotuspeleihin. Jos Turkki ei samaan aikaan voita Tšekkiä, Georgia nousee jopa lohkon kakkoseksi. Jos Turkki voittaa, Georgia on lohkon kolmas.

Jos Georgia pelaa tasapelin, se etenee pudotuspeleihin lohkokolmosena, kunhan Tšekki häviää Turkille. Jos Tšekki ottaa pisteitä, jää Georgia lohkon neljänneksi. Myös tappiolla Georgia on lohkon viimeinen.


Espanja - Englanti