Ranska eteni jalkapallon EM-kisojen puolivälieriin itselleen tyypillisesti pelaamalla tapahtumaköyhän ottelun, jossa se ei juuri vakuuttanut, mutta kaatoi silti Belgian täysin ansaitusti 1-0.

Ranska ja Belgia, kaksi joukkuetta, joilta kummaltakin löytyy valtava määrä hyökkäysvoimaa, järjestivät Düsseldorfissa yhden näiden EM-kisojen puuduttavimmista näytöksistä. Gareth Southgate olisi ollut ylpeä siitä, kuinka passiivisesti kumpikin joukkue lähti välttämään tappiota turnauksen ennakolta kovatasoisimmassa neljännesvälieräottelussa.

Ensimmäisellä puoliajalla ainoa merkittävä asia oli, kuinka vähän merkittäviä asioita kentällä tapahtui. Mieleenpainuvimmat tapahtumat olivat Kevin De Bruynen vapaapotku, jonka Mike Maignan vaivalloisen näköisesti torjui, sekä Kylian Mbappén laukaus ja Marcus Thuramin pusku, jotka kumpikin karkasivat selvästi yli Belgian maalin.

Tauolle siirryttäessä Ranska oli kuitenkin varmasti tyytyväisempi kahdesta joukkueesta, sillä se oli hallinnut peliä olemalla huomattavasti vähemmän huono kuin Belgia. Maalintekoyritykset merkittiin ensimmäisellä jaksolla Les Bleusille 8-2.

Toinen puoliaika sai hieman vauhdikkaamman alun, kun Aurélien Tchouaméni pääsi laukomaan hyvältä etäisyydeltä. Veto muuttui laiskasti blokanneen Wout Faesin takia yllättävänkin vaikeaksi Koen Casteelsille, mutta belgialaisvahti onnistui selvittämään tilanteen tyylillä.

Puoliajan edetessä Belgia alkoi päästä peliin paremmin kiinni. Joukkueen päävalmentaja Domenico Tedesco oli lähtenyt otteluun peluuttamalla De Bruynea yllättäen keskikentän alaoksalla, mutta päätti tunnin pelin jälkeen siirtää Manchester Cityn tähden tutummalle kymppipaikalle. Valittömästi muutoksen jälkeen alkoi Ranskan päädyssä tapahtua.

Ensin De Bruyne vapautti taitavasti Yannick Carrascon Ranskan puolustuksen selustaan, mutta Theo Hernández blokkasi urhoollisesti Al Shababian laitapelaajan laukauksen. Hetkeä myöhemmin yrittämään pääsi Romelu Lukaku, mutta Maignan torjui hyökkääjän vedon hyvin. Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua De Bruyne pääsi laukomaan itse, mutta jälleen Maignan venyi pallon tielle.

Ja ikään kuin Ranska olisi suunnitellut ottelun kuvan, se teki jälleen sen, missä se niin usein Didier Deschampsin alaisuudessa on onnistunut. Juuri, kun pelin virtaus oli kääntymässä vastustajan kannalta suosiolliseksi, Ranska löysi jostain ratkaisuvaihteen ja lopetti Belgian pyristelyn.

Jan Vertonghen jätti hieman liikaa tilaa Randal Kolo Muanille, joka pääsi kääntymään ja laukomaan Belgian rangaistusalueella. Epäonnistunut veto otti ikävän kimmokkeen epäonnen soturiksi ajautuneen Vertonghenin polvesta ja painui ohi voimattoman Casteelsin.

Ranskan peliesitys oli klassista Deschampsin ajan Les Bleusia. Joukkue pelasi tylsän ja tapahtumaköyhän ottelun, mutta onnistui kriittisellä hetkellä taikomaan ratkaisun ja etenemään jatkoon, jälleen kerran olematta kovin vakuuttava, mutta toisaalta joutumatta myöskään todellisiin ongelmiin. 90 minuutin ajalta Ranska oli selvästi parempi joukkue ja ansaitis jatkopaikkansa.

Ranska – Belgia 1-0 (0-0)

85′ Jan Vertonghen 1-0 (om.)


Espanja - Englanti