Ranska nappasi alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-kultaa kaatamalla EM-finaalissa Espanjan perjantaina Virossa.

Ranskasta tuli perjantaina historian neljäs maa, joka on pystynyt voittamaan alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-kultaa. Joukkue joutui kuitenkin tekemään täyden päivätyön Espanjaa vastaan, joka hävisi toisen finaalin putkeen.

Ranska eteni finaaliin voittamalla oman lohkonsa seitsemällä pisteellä ja kaatamalla sitten Sveitsin välierissä jopa 10–2. Espanja voitti niin ikään oman lohkonsa, mutta toisin kuin Ranska, se onnistui voittamaan alkulohkon jokaisen ottelun ja jatkoi näin pudotuspeleihin puhtaalla pelillä. Välierissä kaatui Englanti 3–1 kahdella aivan viime hetken maalilla.

Ranskasta tuli finaalissa ensimmäinen maa, joka ei antanut Espanjan tehdä avausmaalia. Lähellä se kuitenkin oli, sillä Espanja rummutti hyökkäyksiään ja oli selvästi hallitsevampi osapuoli avausjaksolla.

Reilun tunnin pelin jälkeen ottelun luonne kuitenkin muuttui, kun Ranska hyökkäsi nopeasti vastaan Espanjan kulmapotkun jälkeen ja Joseph viimeisteli pelin ensimmäisen maalin.

Joseph maalasi uudestaan noin kymmenen minuuttia myöhemmin Lou Autinin pitkän syötön seurauksena. Ranskan kapteeni Maeline Mendy pääsi iskemään maansa jo kolmen maalin johtoon vain neljä minuuttia myöhemmin rangaistuspotkusta.

Espanja ei kuitenkaan luovuttanut. Vain hetkeä myöhemmin Vicky upotti upean kierteisen laukauksen ohi Ranskan maalivahti Alyssa Fernandesin. Vain joitakin sekunteja myöhemmin Espanjan kapteeni iski toisen kulmapotkusta.

Vielä lisäajalla Vickyllä oli tilaisuus tuoda Espanja tasoihin, mutta Ranskan puolustus ehti juuri ja juuri blokkaamaan tilanteen. Näin Ranska pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä U17-tyttöjen Euroopan mestaruutta.

U17-tyttöjen EM-kisojen 2023 tulokset

Lohkovaihe

A-lohko
Espanja, 9 pts
Sveitsi, 6 pts
Saksa, 3 pts
Viro, 0 pts

B-lohko
Ranska, 7 pts
Englanti, 7 pts
Puola, 3 pts
Ruotsi, 0 pts

Pudotuspelit

Välierät
Ranska – Sveitsi 10–2
Espanja – Englanti 3–1

Finaali
Espanja – Ranska 2–3