Kuva: Wallpaperflare.com

Arvostettu italialaislehti La Gazzetta dello Sport kertoi tänään, että Zlatan Ibrahimovićin kausi on ohi. AC Milanissa pelaava ruotsalaishyökkääjä loukkasi polvensa viikonloppuna, kun Milan kaatoi Juventuksen Italian Serie A:ssa.

Voitto oli Milanille äärimmäisen tärkeä, sillä se taistelee vielä pääsystä ensi kauden Mestarien liigaan. Lähin uhkaaja on juurikin Juventus, joka on nyt kolmen pisteen päässä milanolaisista.

Voitto tuli Milanille kuitenkin kalliilla hinnalla, sillä alkuviikosta tehtyjen arvioiden mukaan Ibrahimovićin saama polvivamma estää hyökkääjää pelaamasta enää tällä kaudella. Ruotsalainen on 15 maalillaan seuransa paras maalintekijä tällä kaudella.

La Gazzetta dello Sportin mukaan Ibrahimovićilta jäisi loukkaantumisen takia väliin myös Ruotsin EM-kisojen avausottelu Espanjaa vastaan. Näyttää siis todennäköiseltä, että hyökkääjää nähdä myöskään 29. toukokuuta pelattavassa harjoitusottelussa Suomea vastaan.

Ibrahimovićin loukkaantuminen asettaa Ruotsin joukkueen ikävään asemaan, sillä kokenut hyökkääjä teki paluun maajoukkueen ykköstähdeksi usean vuoden tauon jälkeen vasta tänä keväänä.

Myös Huuhkajien fanit joutuvat jännittämään ykköskärkensä pelikuntoa aivan EM-kisojen kynnykselle asti, sillä myös Teemu Pukin kausi päättyi ennen aikojaan loukkaantumisen vuoksi. Myöskään Pukin kuntoutumisesta Huuhkajien EM-avaukseen ei ole takeita. Huimassa vireessä koko kauden ollut suomalaiskärki oli ennen loukkaantumistaan tykittänyt 26 sarjamaalia Englannin Mestaruussarjassa.

Nyt näyttääkin siltä, että sekä Suomen että Ruotsin fanit joutuvat rukoilemaan jalkapallojumalilta ykköshyökkääjänsä nopeaa kuntoutumista.


Bayern Munich - Real Madrid
Borussia Dortmund - PSG