Velobet

Saksa kohtaa Englannin vuoden 2022 naisten jalkapallon EM-finaalissa. Kapteeni Alexandra Poppin kaksi maalia pelastivat Saksan ottelussa Ranskaa vastaan. Ottelu päättyi 2–1 saksalaisten eduksi.

Keskiviikkoyönä otettiin selville Englannin vastustaja mestaruusotteluun. Tämä tapahtui Ranskan ja Saksan kuumalla kamppailulla. Molemmat joukkueet olivat vakuuttaneet kriitikot otteillaan aiemmin, ja ilmoilla oli syystäkin suuren urheilujuhlan tuntua.

Saksa lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkia, sillä joukkue ei ollut aiemmin kisoissa ottanut yhtäkään maalia verkkoonsa eikä näin ollen pelannut kertaakaan edes tappioasemassa. Toinen näistä asioista murtui Ranskaa vastaan.

Ensimmäinen puoliaika

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista menoa, ja molemmilla kenttäpuoliskoilla sattui ja tapahtui. Saksa odotetusti piti hieman enemmän palloa ja voitti suurimman osan kaksinkamppailuista, mutta Ranskakin sai muutamia erinomaisia paikkoja aikaiseksi pakottaen Saksan maalivahdin Merle Frohmsin venymään hienoihin suorituksiin.

Ensimmäinen maali nähtiin, kun peliä oli pelattu noin 40 minuuttia. Tuolloin Saksan kapteeni Alexandra Popp sai pallon päähänsä keskityksestä ja täräytti sen maaliin. Kyseessä oli jälleen yksi tyylikäs maali kisoissa lisää Saksalta ja nimenomaan vieläpä tähtipelaaja Poppilta.

Näytti jo vahvasti siltä, että Ranska lähtisi viettämään taukoa apeana, mutta erässä oli vielä pari minuuttia jäljellä. Ranskalainen laitahyökkääjä Kadidiatou Diani onnistuikin vielä laukomaan viimeisellä minuutilla tulisen kudin kohti maalia. Kuti itsessään tärähti tolppaan, mutta se otti onnekkaan kimmokkeen saksalaisvahti Frohmsin selkään ja ohjautui lopulta maaliin. Saksan maalia koko kisojen ajan upeasti suojellut Frohms toisin sanottuna joutui rikkomaan nollansa ikävällä omalla maalilla.

Dianin maalin myötä joukkueet lähtivät tauolle tasalukemissa 1–1.

Toinen puoliaika

Saksa aloitti toisen puoliajan kovalla tempolla. Ensimmäiset hyvät paikat loi tästä huolimatta Ranska, joka pääsi iskemään vaarallisesti parikin kertaa ensimmäisen vartin aikana. Ylipäätään ranskalaiset tuntuivat ottavan pelistä enemmän ja enemmän otetta toisella puoliskolla.

Maalintekoon ennätti joka tapauksessa ensimmäisenä – ja viimeisenä – juurikin Saksa. Kun aikaa oli kellossa enää vartti, Saksan kapteeni pääsi toistamiseen irti. Popp juoksi jälleen täysillä keskitykseen ja puski upean maalin Saksalle.

Ranska joutui maalin myötä luonnollisestikin nostamaan puolustustaan ja haki tasoitusta viimeisen vartin ajan vimmatusti. Kaikkein parhaalle maalipaikalle pääsi tästä huolimatta Saksan Linda Dallmann, joka pääsi tykittämään vielä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Tästä ei kuitenkaan tilastomerkintää syntynyt.

Lisäaikaa annettiin lpulta viisi minuuttia, mutta Saksa onnistui puolustamaan ja kuluttamaan kellosta ajan loppuun.

95 minuutin jälkeen voittaja oli selvillä. Saksa lunasti Milton Keynesissä pelatussa ottelussa paikkansa sunnuntaina 31. heinäkuuta pelattavaan finaaliin. Finaalissa vastaan tulee kivenkova Englanti, joka pääsee tavoittelemaan mestaruutta Wembleyllä raivokkaan kotiyleisön edessä.

Mahtaisiko tänä vuonna olla Englannin aika? Saksa on voittanut EM-kultaa kahdeksan kertaa, kun taas Englannin paras sijoitus on hopea vuodelta 2009. Vuonna 2009 Englanti hävisi finaalissa nimenomaan Saksalle rumin lukemin 6–2.


Bayern Munich - Arsenal
Manchester City - Real Madrid