Velobet

Ruotsin ja Tanskan jalkapalloliitot ovat sopineet hakevansa vuoden 2029 jalkapallon naisten EM-kisojen järjestämistä.

Ruotsi ja Tanska olivat mukana jo Pohjoismaiden yhteisellä hakemuksella, kun maat hakivat Suomen ja Norjan kanssa vuoden 2025 naisten EM-kisojen järjestämistä. Tuo turnaus myönnettiin Sveitsille, ja nyt Ruotsi ja Tanska ovat ilmoittaneet lähteävänsä prosessiin uudestaan, mutta tällä kertaa kahdestaan.

Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Fredrik Reinfeldt ja Tanskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Jesper Möller vahvistivat torstaina maiden hakevan yhdessä vuoden 2029 naisten EM-kisojen järjestämistä.

– Tämä tuntuu äärimmäisen innostavalta. On pitkän aikavälin strategiamme mukaista hakea ja järjestää kansainvälisiä tapahtumia, ja odotamme innolla ruotsalais-tanskalaista yhteistyötä. Järjestämme tänä keväänä Malmössä ja Lundissa pelattavat alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat, joista tulee yksi koko Ruotsin suurimmista maajoukkuejalkapallon tapahtumista tänä vuonna. Kansainvälisistä tapahtumista saamamme kokemuksen ja tietämyksen turvin odotamme innolla yhteistyötä tanskalaisten kollegoidemme kanssa vuoden 2029 EM-kisojen hakemuksen laatimiseksi. Naisjalkapallo on edelleen kansainvälisesti kasvussa, ja Ruotsissa sekä kiinnostus että osallistuminen lajia kohtaan ovat kasvussa. Odotamme innolla sitä, että pääsemme luomaan unelmia tuleville sukupolville yhdessä Tanskan kanssa, Reinfeldt kommentoi Ruotsin jalkapalloliiton tiedotteessa.

Hakuprosessin on määrä alkaa tämän vuoden aikana. Tarkempia tietoja turnauksen järjestämisestä ja esimerkiksi ottelupaikkakunnista ei vielä tässä kohtaa julkaistu.