Vuoden 2023 Unkarissa järjestetyt jalkapallon U17-poikien EM-kisat päättyivät perjantaina, kun Saksa kaatoi finaalissa Ranskan rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

Yli 4000 katsojaa todisti U17-poikien EM-finaalia Budapestissä perjantaina. Saksa ja Ranska tarjosivat katsojille jännitettävää koko rahan edestä, sillä uutta Euroopan mestaria jouduttiin hakemaan aina rankkarikisasta asti.

Varsinainen peliaika, jonka jälkeen siirryttiin suoraan rankkareille ilman jatkoaikaa, päättyi maalittomaan tasapeliin. Vaikka peli oli tasainen, oli Ranska hienokseltaan vaarallisempi osapuoli, sillä se onnistui luomaan maalipaikkoja tuplasti Saksaan nähden.

Ensimmäisen rankkarin ampui Ranskan Joachim Kayi Sanda, joka upotti laukauksensa vasempaan alakulmaan. Hänen vastinparinsa Noah Darvich epäonnistui omassa yrityksessään, kun Ranskan maalivahti Paul Argney aavisti oikein ja torjui laukauksen helposti.

Tämän jälkeen maaleja iskettiin vuorotahtiin. Ranskan Mathis Lambourde upotti vetonsa alakulmaan ja Charles Herrmann pakotti Argneyn paljastamaan aikomuksensa ennen omaa laukaustaan. Myös Ranskan Joan Tincres ja Bhoa Sangui sekä Saksan Bence Dardai ja Taylan Bulut onnistuivat omilla yrityksillään ja viidennelle kierrokselle siirryttiin Ranskan johdossa.

Fode Sylla kuitenkin epäonnistui mestaruuden ratkaisemisessa, kun Max Schmitt nappasi liian keskelle jääneen vedon. Saksan viidenneksi laukojaksi määrätty Paris Brunner piti hermonsa kurissa ja upotti oman laukauksensa Ranskan maalin alakulmaan, minkä jälkeen peli oli jälleen tasan.

Scmitt nousi avainrooliin torjumalla myös Saimon Bouabren yrityksen, minkä jälkeen Assan Ouedraogo pääsi yrittämään mestaruuden ratkaisemista. Voimakas laukaus upposi maalin oikeaan nurkkaan ja Saksan juhlat olivat valmiit alkamaan.

U17-poikien EM-kulta oli Saksalle sen historian neljäs. Ranska puolestaan joutui tyytymään hopeaan voitettuaan edelliset EM-kisat viime vuonna. Seuraavan kerran ikäluokan Euroopan mestaruudesta pelataan ensi kesänä Kyproksella.