Vuoden 2022 futsalin EM-kisat alkavat Hollannissa 19. tammikuuta. Suomi on mukana futsalin arvokisoissa ensimmäistä kertaa historiassaan. Palloliitto julkisti EM-kisoihin matkaavat joukkueen perjantaina tiedotustilaisuudessaan.

Suomen miesten futsalmaajoukkueen päävalmentaja Mićo Martić on valinnut EM-kisoihin matkaavat joukkueen. Joukkueeseen valittiin kaksi maalivahtia sekä 12 kenttäpelaajaa. Lisäksi kisajoukkueen mukana Hollantiin matkustaa yksi maalivahti sekä kolme kenttäpelaajaa, jotka ovat varalla, jos EM-kisajoukkueeseen täytyy tehdä viime hetken muutoksia.

Miesten futsalmaajoukkueen runko on pysynyt vuosia samana, ja paikka EM-kisoissa onkin palkinto pitkäjänteisesti töitä tehneelle joukkueelle. Karsinnoissa pelaajien kokemus ja rutiini riittivät tuomaan Suomelle riittävät pisteet, ja samaan reseptiin Martić luottaa myös EM-kisoissa.

– Meillä on kokenut joukkue ja tämä on juuri se joukkue, jonka halusin. Toivoin, että kaikki pelaajat olisivat käytettävissä ja iloinen, että näin myös tapahtui. Mielestäni meillä on paras mahdollinen joukkue kasassa. Se tekee valmentajan aina iloiseksi, Martić kommentoi Palloliiton lehdistötilaisuudessa perjantaina.

Futsalmaajoukkueen päävalmentaja kuitenkin myönsi, ettei päätös ollut helppo. Kroatialainen lupaa, että Suomen joukkue futsalin EM-kisoissa on paras mahdollinen.

– Tiedän, että jokainen pelaaja unelmoi EM-kisoissa pelaamisesta. Minun oli kuitenkin tehtävä päätös. Valitsin mukaan pelaajat, jotka ovat pelanneet monia tärkeitä otteluita. Uskon, että valitsemani joukkue on paras mahdollinen. Valinta oli vaikea, mutta loppujen lopuksi en epäillyt lainkaan. Tämä on paras joukkueeni, Martic kertoi.

Futsalin EM-kisat alkavat Suomen osalta 20.1. pelattavalla ottelulla Italiaa vastaan. Muut samassa alkulohkossa pelaavat maat ovat Kazakstan ja Slovenia.

Suomen joukkue futsalin EM-kisoissa

Maalivahdit:
Juha-Matti Savolainen, KaDy
Antti Koivumäki, GFT
(varalla) Kasper Kangas, Akaa Futsal

Kenttäpelaajat:
Panu Autio, GFT
Tuukka Pikkarainen, FC Kemi
Juhana Jyrkiäinen, Akaa Futsal
Jukka Kytölä, KaDy
Jarmo Junno, Vieska Futsal
Sergei Korsunov, KaDy
Mikko Kytölä, KaDy
Miika Hosio, GFT
Lassi Lintula, KaDy
Jani Korpela, MFC Torpedo (Venäjä)
Olli Pöyliö, Riemu
Iiro Vanha, Akaa Futsal
(varalla) Henri Alamikkotervo, GFT
(varalla) Jussi Nyström, Akaa Futsal
(varalla) Jere Intala, KaDy

Suomen otteluohjelma futsalin EM-kisoissa

20.1. klo 21:30 Italia – Suomi
24.1. klo 21:30 Suomi – Kazakstan
28.1. klo 21:30 Slovenia – Suomi

Mahdolliset pudotuspelit alkavat 31.1.