Suomen joukkue U17-tyttöjen EM-kisoissa julkaistiin perjantaina. EM-kisat pelataan Bosnia ja Hertsegovinassa toukokuun 3.–15. päivä.

Suomen U17-tytöt selvittivät tiensä upeasti tämän vuoden EM-kisoihin kaatamalla ratkaisevassa karsintaottelussa Slovakian maaliskuussa. Perjantaina Palloliitto julkisti lopputurnaukseen valitun 20-henkisen joukkueen.

Joukkueen päävalmentaja Marko Saloranta kertoo, ettei valinta ollut helppo, sillä monia hyviä pelaajia täytyi jättää kisajoukkueen ulkopuolelle. Tyttöjen U17-maajoukkue leireili valintaa edeltävän viikon Eerikkilässä.

– Joukkueen ulkopuolelle jäi tosi hienoja tyyppejä ja hyviä pelaajia, mutta kisaryhmään saa ottaa vain tietyn määrän pelaajia. Valinnat olivat vaikeita, sillä monet pelaajista antoivat todella hyviä näyttöjä tämän viikon aikana. Kaikki laittoivat itsensä täysillä likoon, mistä olin todella tyytyväinen, Saloranta totesi Palloliiton tiedotteessa.

Aivan kaikkia haluamiaan pelaajia Saloranta ei EM-kisoihin saanut. Esimerkiksi joukkueen kapteeni Anni Ylä-Mononen joutuu jättämään lopputurnauksen väliin loukkaantumisen takia.

– Terveystilanteemme ei ole paras mahdollinen, ja muutamilla runkopelaajillamme on ollut loukkaantumisia. Vaikka EM-kisat ovat iso juttu, pelaajien tärkeimmät vuodet ovat vasta edessä, eikä terveyttä kannata riskeerata. Kapteenimme Anni Ylä-Mononen on pidempään sivussa, ja hän on meille iso menetys paitsi hyökkäys- ja puolustussuuntaan myös johtajana, Saloranta kertaa.

Ylä-Monosen lisäksi EM-kisapaikan tuoneesta joukkueesta EM-kisoista pois jäävät maalivahti Pihla Niinistö sekä kenttäpelaajat Matilda Sarlin ja Cecilia Ek. Heidän tilalleen joukkueeseen nousevat maalivahti Siiri Forrström ja kenttäpelaajat Sofia Jahnukainen, Helmi Perkaus ja Amelia Luotonen.

Suomi pelaa EM-kisoissa samassa lohkossa Ranskan, Espanjan ja Norjan kanssa. Lohko on todella kovatasoinen, eikä yksikään piste irtoa helpolla. Joukkue on kuitenkin asettanut tavoitteekseen pääsemisen kolmen parhaan joukkoon, mikä tarkoittaisi samalla selviytymistä tämän vuoden U17 MM-kisoihin.

– Se on kova tavoite, joka vaatii venymistä sekä kovien futismaiden voittamista, mutta uskomme joukkueeseemme. Emme lähde kisoihin pelkästään osallistumaan, vaan haluamme menestyä, Saloranta vakuuttaa.

Tyttöjen U17 EM-kisat pelataan Bosnia ja Hertsegovinassa 3.–15. toukokuuta. Suomen joukkue lentää paikan päälle perjantaina 29. huhtikuuta. Ensimmäinen ottelu on vuorossa heti turnauksen avauspäivänä, jolloin vastaan asettuu Ranska. Suomen muut ottelut ovat perjantaina 6. toukokuuta ja maanantaina 9. toukokuuta.

Suomen joukkue U17-tyttöjen EM-kisoissa (suluissa aiemmat seurat)

Ellan Arpiainen (mv), HFA (KTP, HaPK, Sudet)
Siiri Forsström (mv), Valtti
Sara Arimo, FC Honka (AC Kirkkonummi)
Aura Nyholm, HPS (HJK, VJS)
Siiri Siivonen, HJK
Helmi Perkaus, Ilves (Nice Futis, MuSa)
Ida Heikkinen, FC Honka (FC WILD)
Nelli Kalske, EPS
Helmi Raijas, HFA (FC Viikingit, Valtti)
Bettina Aho, FC Peltirumpu (MYPA, Sudet, Valkealan Kajo)
Ilona Walta, HJK (PPS)
Julia Schalin, FC Honka (Espoon Tikka, EPS)
Jutta Angeria, HFA (ONS, OLS)
Elli Mäkipelkola, Ilves (SeMi)
Milja Kiviranta, HJK (KTP, Jäntevä)
Elli Seiro, FC Honka (EPS)
Lilli Halttunen, HJK (LePa, FC Espoo)
Lotta Kalske, EPS
Sofia Jahnukainen, PKKU (TuPS)
Amelia Luotonen, MuSa

Suomen otteluohjelma U17-tyttöjen EM-kisoissa

Otteluiden alkamisajat Suomen ajassa.

Ti 3.5. 18:30 Ranska – Suomi (Pecara Stadium, Siroki Brijeg)
Pe 6.5. 18:30 Espanja – Suomi (Pecara Stadium, Siroki Brijeg)
Ma 9.5. 21:00 Suomi – Norja (Gradski Stadium Mostar, Mostar)