Tanska pelasi toisen tasapelin putkeen, mutta tunnelma oli tällä kertaa hyvin erilainen. Edellisessä pelissään Slovenian kuskin paikalle päästänyt joukkue lähes dominoi peliä kisojen suurinta mestarisuosikkia Englantia vastaan. Vaikka tulos ei tyydyttänyt, jäi peliesityksestä todella paljon hyviä asioita käteen.

FRANKFURT, Saksa. Tanska ja Englanti jakoivat pisteet 1-1 tasapelillä Frankfurtin illassa torstaina. Tuloksen myötä EM-kisojen C-lohkon tilanne on täysin auki ennen ensi viikon tiistaina edessä olevaa päätöskierrosta.

Vaikka piste EM-kisojen suurinta mestarisuosikkia vastaan on upea saavutus, eivät tanskalaiset ilmaisseet tyytyväisyyttään tulokseen pelin jälkeen. Altavastaajana otteluun lähtenyt joukkue löi tiskiin erinomaisen esityksen, ja olisi aivan hyvin voinut voittaa ottelun.

– Olen pettynyt tulokseen, jos olen rehellinen, laitapuolustaja Joakim Maehle kertoi jalkapallon-EM.fi:lle pelin jälkeen.

– Minusta olimme parempi joukkue 90 minuutin osalta. Pidimme Englannin kaukana maalistamme. Toki oli tiedossa, että he saavat joitakin tilaisuuksia, mutta minusta me olimme parempi joukkue tänään. Joten minusta meidän pitää olla ylpeitä ja iloisia peliesityksestä, mutta hieman pettyneitä, ettemme saaneet parempaa tulosta.

Tanska kontrolloi ottelua pitkiä pätkiä ja teki Englannista aseettoman hyvällä blokkipelaamisellaan ja tehokkaalla, fiksusti ajoitetulla prässillä. Palloa alakerrassa pyörittäneellä Englannilla oli vaikeuksia etenkin keskikentän ylittämisessä pallon kanssa.

– Se on sulka hattuumme, että saimme Englannin näyttämään huonolta. Vaikka vetäydyimme ajoittain alas ja annoimme pallon heille, pystyimme jatkuvasti prässäämään heitä ja pysymään heidän edessään blokeissamme. Ja keskikenttäpelaajamme voittivat paljon palloja. Voimme onnitella itseämme, Maehle sanoi.

Tanskan maajoukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmand, jonka asemaa ehdittiin Tanskassa jo kyseenalaistaa Slovenia-tasapelin jälkeen, harmitteli niin ikään sitä, ettei hänen joukkueensa saanut upeasta esityksestään isompaa palkintoa – vaikka halusikin kommenteissaan keskittyä ottelun positiivisiin puoliin.

– Tällaisen ottelun jälkeen en voi sanoa olevani pettynyt. Mutta tulos on valitettava, ottaen huomioon, että olisimme voineet saada enemmänkin. Pelasimme koko ottelun hyvin. Meillä oli hyvä fiilis jo lähtiessämme peliin, uskoimme itseemme alusta asti.

Uskoa myös koeteltiin, kun Englanti sai halvan johtomaalin Victor Kristiansenin henkilökohtaisen virheen myötä. Tanska ei kuitenkaan panikoinut – päinvastoin. Maalin jälkeen pelin painopiste alkoi siirtyä entistä enemmän kohti Englannin maalia. Palkinto tuli noin 15 minuuttia myöhemmin, kun Morten Hjulmand upotti upean kaukolaukauksen Jordan Pickfordin selän taakse.

– Meillä on hyvä joukkue, että tiesimme, että voimme nousta takaisin tasoihin, vaikka jouduimmekin tappioasemaan, Maehle sanoi.

Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena, mutta Tanska päätti pelin voittaen maalipaikat 16-11. Vaikka tasapeli Englantia vastaan onkin hieno tulos, joka samalla piti haaveet pudotuspeleistä Tanskan omissa käsissä, koki Maehle, että enemmänkin olisi ollut tarjolla.

– Mielestäni dominoimme peliä sekä ensimmäisellä että toisella puoliajalla.


Espanja - Englanti