Ranskan ykköstähti Kylian Mbappé saattaa sittenkin olla pelikuntoinen D-lohkon huippuottelussa Hollantia vastaan. Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps sanoo, että hänen joukkueensa pitää laittaa Hollanti ”kärsimään”.

Didier Deschamps vihjasi, että Kylian Mbappé saatetaan sittenkin nähdä tositoimissa Hollantia vastaan perjantaina – vaikka Ranskan tähtihyökkääjä joutui siirtymään pelistä sairaalahoitoon murrettuaan nenänsä vain neljä päivää aiemmin Itävaltaa vastaan. Mbappén vamma ei kuitenkaan vaadi välitöntä leikkaushoitoa, ja vaikka hänen pelikuntonsa lohkovaiheen lopuissa otteluissa on vielä arvoitus, ei Deschamps halunnut sulkea mahdollisuutta sille, että Mbappé nähtäisiin kehissä jo perjantain huippuottelussa.

Mbappé on saanut jo erikoisvalmisteisen maskin, jonka avulla pelaamisen pitäisi onnistua, mutta vielä on epäselvää, haluaako Ranskan päävalmentaja siitä huolimatta riskeerata tähteään vielä lohkovaiheessa. Real Madridiin EM-kisojen jälkeen siirtyvä hyökkääjä palasi jo Ranskan harjoituksiin, mutta osallistui vain kevyempiin, ilman kontaktia tapahtuviin harjoitteisiin.

– Voin vahvistaa, että Kylian voi paremmin, Deschamps sanoi torstain lehdistötilaisuudessa.

– Asiat ovat menneet oikeaan suuntaan alkushokin jälkeen. Keskiviikkona hän pystyi jo osallistumaan joihinkin harjoitteisiin. Niin myös tänään (torstaina). Tilanne kehittyy hyvään suuntaan sen suhteen, että hän olisi käytettävissä jo huomenna.

Deschamps vahvisti samalla, että Mbappén pelaaminen edellyttää nenää suojaavan maskin käyttöä. Vielä ei kuitenkaan ole selvää, miten vammaa tullaan hoitamaan EM-kisojen jälkeen, ja vaikuttaako se tähtihyökkääjän kauden aloitukseen Madridissa.

Ranskan toinen tähtipelaajat, Antoine Griezmann, joka saattaa saada perjantaina kapteenin nauhan käteensä, mikä Mbappé ei aloita ottelua, oli myös optimistisella tuulella ennen Hollanti-ottelua.

– Kylian voi hyvin. Turvotus hänen nenässään on laskenut, 33-vuotias hyökkääjä sanoi.

Deschampsin aikakaudella kenties Ranskan tärkeimmäksi pelaajaksi noussut Griezmann muistutti, että vaikka Les Bleusilla riittää laatua ilman Mbappéakin, ei mikään joukkue olisi sama ilman häntä.

– Se, pystyykö yksi maailman parhaista pelaajista pelaamaan ottelussa vai ei, tietysti vaikuttaa asioihin. Mutta katsotaan, miten sen kanssa käy. Meidän täytyy muutenkin mukautua jokaiseen otteluun, ja se on jotain, mitä rakastamme. Sillä ei ole väliä, millaisia taktisia valintoja tehdään, meidän täytyy aina mukautua. Se tekee meistä vahvempia. Tiedämme, että edessä on fyysinen kamppailu, ja meidän pitää olla varmoja, että olemme sen tasolla.

Ranska lähtee perjantain huippukamppailuun selvänä ennakkosuosikkina. Joukku on voittanut seitsemän kahdeksasta edellisestä ottelustaan Hollantia, joka puolestaan saattaa kutsua vaivoistaan kuntoutuneen Brian Brobbeyn takaisin kokoonpanoonsa, vastaan.

– Ehkä olen vain ollut onnekas, Deschamps virnisti.

– Meidän tärkein tavoitteemme on luoda heille vaikeuksia ja rajoittaa heidän hyökkäspelaamistaan. Odotamme, että pidämme palloa vastustajaa enemmän – tai niin ainakin toivomme – ja meidän täytyy saada heidät kärsimään.


Espanja - Englanti