Jotkut maailman suurimmista lahjakkuuksista pelaavat tänä kesänä jalkapallon EM-kisoissa. Alla listaamme joukkue kerrallaan muutamia nuoria pelaajia, joita kannattaa pitää silmällä turnauksen aikana. Kriteeriksi asetimme sen, että pelaajan on täytynyt syntyä vuonna 2002 tai myöhemmin.

Listalta löytyvät kaikki vuosina 2002-2007 syntyneet EM-kisojen pelaajat. Heistä nuorin on Lamine Yamal, joka on syntynyt vuonna 2007 (13. heinäkuuta). Hän jakaa tämän listan monien eri maiden pelaajien kanssa. Itse asiassa jokaisesta EM-kisamaasta löytyy vähintään yksi vuonna 2002 tai myöhemmin syntynyt pelaaja.

Lohko A

Saksa

Florian Wirtz, Bayer Leverkusen (2003)
Maximilian Beier, TSG Hoffenheim (2002)
Jamal Musiala, FC Bayern München (2003)

Kommentti:
20-vuotias Aleksandar Pavlovic olisi lisätty yllä olevaan luetteloon, ellei hän olisi joutunut jättäytymään EM-kisoista sivuun kaksi päivää ennen avausottelua. Mutta Saksalla on muutenkin nuoria pelaajia, joiden seuraamisesta voi nauttia. Maximilian Beier voi repiä puolustuksia kappaleiksi über-nopeudellaan, jos vain saa peliaikaa. Jamal Musiala on jo iso tähti Baijerissa ja avainpelaaja Saksan maajoukkueessa. Niin on myös kaveri toisella laidalla: Florian Wirtz. Yksi Saksan parhaista pelaajista jo näin nuorena, ja avaintekijä Bayer Leverkusenin menestyskaudella Saksassa ja Euroopassa. Wirtz twiittasi ensimmäisen Bundesliiga-pelinsä jälkeen (18.5.2020), että hänestä tulee maailman paras pelaaja. Ei ihan vielä siellä, mutta oikeassa suunassa

Skotlanti

Tommy Conway, Bristol City (2002)

Kommentti:
Olisi yllättävää, jos Tommy Conway saisi paljon peliaikaa. Hyökkääjä nostettiin EM-joukkueessa korvaajana Ben Doakille, joka puolestaan oli jo aiemmin korvannut Lyndon Dykesin. Conway ansaitsee kuitenkin paikan listalta paitsi ikänsä, myös kauden aikana tekemiensä kymmenen Championship-maalin takia.

Sveitsi

Ardon Jashari, FC Luzern (2002)
Leonidas Stergiou, VfB Stuttgart (2002)
Fabian Rieder, Rennes (2002)

Kommentti:
Edellä mainitut eivät ole mitään Sveitsin avainpelaajia, ei kukaan heistä. Vaikka ovatkin taitavia pelaajia nyt javarmasti myös tulevaisuudessa. Moni on varmasti nähnyt Fabian Riederin Young Boysin paidassa Mestarien liigassa. Kokenut pelaaja nuoresta iästään huolimatta. Ardon Jashari lähtee Sveitsistä Belgiaan ja Club Bruggeen ensi kaudeksi, mikä on kypsä siirto. Leonidas Stergiou taas sijoittui tällä kaudella Stuttgartin kanssa Bundesliigassa toiseksi, 15 ottelua.

Unkari

Milos Kerkez, Bournemouth (2003)
Botond Balogh, Parma (2002)
Mihaly Kata, MTK Budapest (2002)
Marton Dárdai, Hertha Berlin (2002)
Krisztofer Horvath, Kecskemet (2002)

Kommentti:
Unkarilla on peräti viisi pelaajaa, jotka täyttävät luettelon vaatimukset. Milos Kerkez on hyvää vauhtia kasvamassa vakiopelaajaksi Valioliigaan, ja isommat valioliigaseurat jahtaavat hyvän debyyttikauden bournemouthissa pelannutta puolustajaa. Myös Mihaly Katassa ja Krisztofer Horvathissa on jotain jännitettävää. Erikoisen tarinan palkinnon saa sen sijaan Saksassa varttunut Marton Dardai. Sanooko sukunimi Dardai ja Hertha Berlin sinulle mitään? Todennäköisesti. On selvää, että kyseessä on Hertha Berlin -legenda Pal Dardain poika. Isä Pal pelasi yli 60 maajoukkueottelua Unkarin joukkueessa ja 14 kautta Hertha Berlinissä. Valmentajana isä Pal on valmentanut 248 ottelua, viimeksi tällä kaudella. Onko vain yksi Pal Dárdai (?), kysyt. Ei tietenkään ole. Hertha Berlinistä tutulla Pal Dárdai toisella on isä nimeltä Pal Dárdai, ja myös poika nimeltä Pal Dárdai. Jälkimmäinen käyttää nykyään nimeä ”Palko” sekaannusten välttämiseksi ja pelaa myös Hertha Berlinissä, mutta häntä ei ole valittu EM-kisajoukkueeseen veljensä Martonin tavoin. Veljeskolmikon nuorin veli pelaa myös Hertha Berlinissä (18-vuotiaana). Unkarilla on siellä toivoa tulevaisuudesta. Mutta näihin EM-kisoihin on valittu vain yksi Dárdai.

Lohko B

Espanja

Lamine Yamal, FC Barcelona (2007)
Fermin Lopez, FC Barcelona (2003)
Nico Williams, Athletic Bilbao (2002)
Pedri, FC Barcelona (2002)

Kommentti:
*Googlaa: ”voiko lapsena pelata jalkapallon EM-kisoissa?”*
Vastaus näyttää olevan kyllä. Lamine Yamal on vasta 16-vuotias. Mutta hän täyttää 17 päivää ennen EM-finaalia. Nähdäänkö hänet EM-kisoissa vielä 17-vuotiaanakin? Lamine Yamal on nuorin pelaaja, joka on koskaan päässyt EM-kisojen kokoonpanoon, ja hänestä tulee todennäköisesti myös nuorin kentällä käynyt pelaaja EM-kisojen historiassa. Superlahjakkuus, ei epäilystäkään. Barcelonan Fermin Lopez on joukkueessa todennäköisesti lähinnä imemässä oppia, mutta Pedri, toinen Barcan lahjakkuus (tosin Kanariansaarten kasvatti), on jotain muuta. Hän on jo nyt monin tavoin täydellinen keskikenttäpelaaja ja yksi Espanjan avainpelaajista, jos vain on saanut itsensä pelikuntoon. Tuulennopea ja teknisesti taitava Nico Williams taas valitsi eri tien kuin veljensä Iñaki ja päätti edustaa maajoukkuetasolla Espanjaa. Iñaki on tähän mennessä pelannut 17 A-maaottelua Ghanan paidassa.

Albania

Medon Berisha, Lecce (2003)
Kristjan Asllani, Inter Milano (2002)
Mario Mitaj, Lokomotiv Moskova (2003)

Kommentti:
Mario Mitaj on mahdollisesti jopa Albanian aloittava vasen puolustaja. Paljon riippuu siitä, miten päävalmentaja Sylvinho joukkueensa ryhmittää, sillä kaksi Albanian parhaimmistoon kuuluvaa pelaajaa, Ivan Balliu ja Elseid Hysaj, ovat kumpikin oikeita puolustajia, joista jälkimmäinen tosin on myös nähty tuuraamassa vasemmalla puolelle. Mutta Mitaj on niin ikään hyvä ja vakaa valinta. Entä Kristjan Asllani? Albanian keskikentän tulevaisuuden toivo. Pelaa Interissä, vaikka ei ole saanut tällä kaudella paljon peliaikaa. Mutta hänellä on taitoja, jotka tekevät hänestä erityisen mielenkiintoisen tulevaisuuden nimen.

Kroatia

Martin Baturina, Dinamo Zagreb (2003)
Luka Sucic, RB Salzburg (2002)
Josko Gvardiol, Manchester City (2002)

Kommentti:
Josko Gvardiol ei ole enää lahjakkuus, vaan yksi Euroopan parhaita puolustajia. Pääsi päättyneellä kaudella kiinni Pep Guardiolan pelitapaan ja nousi avainpelaajaksi Manchester Cityssä, mutta Kroatialle hän on puolustuksen kenraali. Luka Sucic on syntynyt Itävallassa kuten maajoukkuetoverinsa Mateo Kovacic. Muita yhtäläisyyksiä? Molemmat ovat syntyneet ja kasvaneet Linzissä Pohjois-Itävallassa. Muuten Sucic on vasenjalkainen ja hieman hyökkäyspainotteisempi keskikenttäpelaaja. Martin Baturina pelaso hienon kauden kotimaan liigassa ja taistelee Sucicin kanssa kärkivaihtopelaajan roolista keskikentän yläoksille.

Italia

Riccardo Calafiori, Bologna (2002)

Kommentti:
Riccardo Calafiori on erittäin mielenkiintoinen puolustaja, joka on huippumoderni ja monipuolinen pelaaja. Pystyy pelaamaan keskikentällä ja puolustuksen eri paikoilla. Kuului kauden aikana menestyneeseen Bolognan joukkueeseen, joka ansaitsi Mestarien liigan paikan Serie A:ssa. Pelannut vasta kaksi A-maaotteluia ja on pieni jokerikortti. On kuitenkin runkopelaaja Bolognassa ja kehittynyt hienosti Thiago Mottan alaisuudessa.

C-lohko

Slovenia

Benjamin Sesko, RB Leipzig (2003)
Adrian Zeljkovic, Spartak Trnava (2002)
Zan Vipotnik, Bordeaux (2002)

Kommentti:
Kuinka monta kertaa olet kuullut, että joku pelaaja näyttää Zlatanilta? MONTA! Mutta tässä meillä on RB Leipzigin Benjamin Sesko, joka viimeisteli kauden aikana 14 maalia Bundesliigassa. 195 senttiä, nopea, tekninen, fyysinen ja hyvä viimeistely. Muistuttaa sataprosenttisesti nuorta Zlatan Ibrahimovicia. Ja kuka oli Benjamin Seskon lapsuuden idoli? Zlatan. Sesko on Slovenian tähtihyökkääjä, ja häntä voi hyvinkin säestää toinen lupaava hyökkääjä Zan Vipotnik.

Tanska

Rasmus Höjlund, Manchester United (2003)
Victor Kristiansen, Bologna (2002)

Kommentti:
Leicesteristä lainalla ollut Victor Kristiansen teki kauden aikana Bolognassa vaikutuksen. Loistava nykyaikainen vasen puolustaja! Mutta hän joutuu nyt jäämään taka-alalle, sillä Tanskan tuleva maalikone Rasmus Höjlund ansaitsee enemmän huomiota. Ei pelannut varsinaisesti huippukautta Manchester Unitedissa, mutta paransi selvästi loppua kohden. Äärimmäisen nopea ja juoksuhaluinen, jolla on nenää maalille. Sai ison läpimurtonsa Atalantassa, ja kasvaa pian myös valioliigatähdeksi.

Serbia

Petar Ratkov, RB Salzburg (2003)
Lazar Samardzic, Udinese (2002)

Kommentti:
Nämä pelaajat eivät ole EM-kisoissa työntämässä Dusan Vlahovic/Aleksandar Mitrovicia tai Dusan Tadicia/SergejMilinkovic-Savicia penkille. Mutta ovat kuitenkin nimiä, jotka kannattaa laittaa tulevaisuuden kannalta merkille. Petar Ratkov on 193-senttinen isokokoinen hyökkääjä, joka varmasti käyttää jokaisen mahdollisuuden imeäkseen oppia Mitroviciltä. Lazar Samardzic on saksalaissyntyinen ja kehityksessään hieman pidemmällä. Teki tällä kaudella kuusi maalia Udineselle Serie A:ssa. Ehdottomasti jokerikortti, jonka voi heittää jo nykykunnossaan keskikentän keskustaan.

Englanti

Adam Wharton, Crystal Palace (2003)
Jude Bellingham, Real Madrid (2003)
Cole Palmer, Chelsea (2002)
Kobbie Mainoo, Manchester United (2005)

Kommentti:
Ruotsia nykyisin valmentava Jon Dahl Tomasson antoi Adam Whartonille näytönpaikkansa Blackburnin keskikentällä, ja sen nuorukainen myös käytti. Hyviä otteita seurasi siirto Crystal Palaceen ja nousu Englannin A-maajoukkueessa. Uskomattoman hyvä pallon kanssa, jäntevä, ahkera. Ottanut todella nopeita kehitysaskeleita ja noussut puolessatoista vuodessa Championshipistä Englannin paitaan, mutta tuskin pelaa paljoa vielä näissä arvokisoissa. Entä Jude Bellingham? Myös lahjakkuus, joka on joukkueessa katsomassa ja oppimassa. PYH PAH! Bellingham on nyt jo yksi maailman parhaista pelaajista, joka kruunasi seurajoukkuekautensa Real Madridin kanssa Mestarien liigan voittoon ja liigamestaruuteen. Aivan, hän teki myös 19 liigamaalia 28 ottelussa. Bellingham lähtee EM-kisoihin Englannin suurimpana tähtenä. Cole Palmer puolestaan joutuu odottamaan peliaikaa vaihtopenkiltä, vaikka pelasikin uskomattoman läpimurtokauden Chelseassa. Melkein missä tahansa muussa joukkueessa hän olisi avauksen pelaaja, mikä kertoo Englannin materiaalin laajuudesta. Kobbie Mainoo on niin ikään super mielenkiintoinen nimi, jonka upea kevätkausi pakotti Gareth Southgaten valitsemaan nuorukaisen kisoihin. Mutta aivan vielä ei riitä avaukseen asti.

Lohko D

Puola

Kacper Urbanski, Bologna (2004)
Nicola Zalewski, Roma (2002)

Kommentti:
Kacper Urbanski pääsi pelaamaan melko paljon Bolognan paidassa tällä kaudella, ja hän on suuri lahjakkuus, jota kannattaa pitää silmällä. Toinen, joka on ollut tarkkailun alla, on Nicola Zalewski. Hän on syntynyt Italiassa ja suurseura Roman kasvatti, vaikka onkin pelannut aikuisten tasolla vain Puolassa. Zalewski olisi voinut valita edustavansa myös Italiaa, mutta valitsi Puolan. Nopea ja teknisesti taitava laitapuolustaja, josta on paljon iloa puolalaisille tulevaisuudessa.

Hollanti

Bart Verbruggen, Brighton (2002)
Ryan Gravenberch, Liverpool (2002)
Ian Maatsen, Borussia Dortmund (2002)
Xavi Simons, RB Leipzig (2003)

Kommentti:
Brightonin maalivahti Bart Verbruggenista tuli kauden edetessä valioliigaseuran ykkösvalinta. Hän näyttää olevan myös Hollannin ykkösvalinta EM-kisoissa, sillä hän pelasi molemmissa harjoitusotteluissa. Jännittävä ja moderni maalivahti. Ryan Gravenberchistä ei ole tullut vielä sitä, mitä Ryan Gravenberchistä piti tulla, eikä hänelle ole ollut tarjolla avauksen paikkaa Hollannissa. Se on kuitenkin saattanut avautua kuin vahingossa, kun sekä Frenkie de Jong että Teun Koopmeiners ovat poissa pelistä. Entä Ian Maatsen? Valitettavasti iso syyllinen Dortmundin tappioon Mestarien liigan finaalissa. Putosi alun perin viimeisten joukossa Hollannin EM-joukkueesta, mutta kutsuttiin takaisin, kun de Jong ja Koopmeiners putosivat loukkaantumisten takia sivuun. Epäselvää, miten häntä käytetään. Myös Brian Brobbey olisi kuulunu tälle listalle, mutta hänkin joutui viime hetkellä jättäytymään kisajoukkuuesta sivuun loukkaannuttuaan harjoituksissa. Xavi Simons voi kuitenkin toimittaa. Ikuisuuslahjakkuus on vihdoin noussut potentiaalinsa edellyttämälle tasolle. Simons on entinen superjuniori, joka keräsi kuuluisuutta FC Barcelonassa jo 7/8-vuotiaana. Kohtuullista? No ei. Mutta nyt hän on hieman vanhempi ja hän on vihdoin saanut lahjakkuutensa kiinni. Hän pelaa hyvällä tasolla, tällä kaudella RB Leipzigissä lainalla Paris Saint-Germainista, ja hänellä on valoisa tulevaisuus edessään. Sekä EM-kisoissa että sen jälkeen.

Itävalta

Leopold Querfeld, Rapid Wien (2003)

Kommentti:
Tässä keskikenttäpelaajassa on paljon potentiaalia. Taistelee peliajasta Gernot Traunerin, Kevin Danson, Stefan Poschin tai Philipp Leinhartin kanssa. Hän on kuitenkin mukana 26 miehen joukkueessa, toki hieman David Alaban kustannuksella (loukkaantumisen takia sivussa), ja hänen on seurattava ja opittava. Fyysisesti vahva ja hyvä pääpelaaja.

Ranska

Warren Zaire-Emery, PSG (2006)
Bradley Barcola, PSG (2002)
Eduardo Camavinga, Real Madrid (2002)

Kommentti:
Keskikenttäpelaaja Warren Zaire-Emery on tullut jäädäkseen maailman huipulle, ja hän on Ranskassa kilpailemassa avauksen paikasta jo tänä vuonna. Toiseksi nuorin EM-kisojen pelaaja ja ainoa vuonna 2006 syntynyt, mutta erittäin taitava jalkapalloilija, joka pelaa ikäisekseen käsittämättömän kypsästi. Samoin tekee Eduardo Camavinga, joka on ollut superlahjakkuus jo muutaman vuoden, mutta on nyt noussut huipulle Real Madridissa. Mielenkiintoinen pelaajatyyppi, jonka tekemistä on hienoa seurattavaa. Samoin on Bradley Barcolaa, jonka PSG hankki kilpailija Lyonista täksi kaudeksi. Nokkela ja kekseliäs, mutta silti suoraviivainen laituri. Toivoisin, että Barcolaa nähtäisiin EM-kisoissa, toisi jotain erilaista ranskalaiseen joukkueeseen.

Lohko E

Belgia

Arthur Vermeeren, Atletico Madrid (2005)
Zeno Debast, Anderlecht (2003)
Johan Bakayoko, PSV Eindhoven (2003)
Aster Vranckx, VfL Wolfsburg (2002)
Jeremy Doku, Manchester City (2002)

Kommentti:
Royal Antwerp on vakavissaan investoinneissaan. Tämä kävi selvästi ilmi, kun he uskalsivat pari vuotta sitten vapauttaa Arthur Vermeerenin. Belgian mittapuulla valtava lahjakkuus, Euroopan mittapuulla suuri lahjakkuus. Kuuluu nykyään Atlético Madridiin. Ei tule pitämään liikaa meteliä näissä EM-kisoissa, mutta tulevaisuudessa hänen älykkyyttään voidaan käyttää Belgian keskikentällä. Mielenkiintoinen keskushyökkääjä on Zeno Debast. Hän siirtyi hiljattain Sporting Lissaboniin Anderlechtissä vietettyjen vuosien jälkeen. Äärimmäisen jännittävä, ja henkilökohtainen suosikkini hienolla syöttöpelillään. Henkilökohtainen suosikki on myös Manchester Cityn Jeremy Doku. Nopea ja äärimmäisen hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Ahkera keskikenttäpelaaja Aster Vranckx tulee olemaan tulevaisuudessa loistava, ja on jo nyt korkealla eurooppalaisella tasolla. Nähtäväksi jää, pystyykö hän yhdessä Amadou Onanan kanssa muodostamaan vahvan kahden miehen keskikentän Kevin De Bruynen taakse vai valitseeko Domenico Tedesco muita polkuja. Johan Bakayoko on tehnyt tänä vuonna mielettömässä PSV Eindhovenissa 33 ottelussa 12 maalia ja yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä, ja on tarvittaessa kehiin heitettävä jokerikortti. Yllä oleva kvintetti on hyvä todiste siitä, että Belgia uskaltaa nostaa majaoukkueeseen nuoria lahjakkuuksia, ja että Belgia tuottaa hyviä jalkapalloilijoita myös seuraavalla vuosikymmenellä.

Slovakia

Leo Sauer, Feyenoord (2005)
Sebastian Kosa, Spartak Trnava (2003)
Adam Obert, Cagliari (2002)
Tomas Rigo, Banik Ostrava (2002)
Tomas Suslov, Hellas Verona (2002)

Kommentti:
Slovakian joukkueessa on viisi vuonna 2002 tai myöhemmin syntynyttä pelaajaa, mikä on hieno asia. Mutta kuka heistä kilpailee tosissaan peliajasta? Tällä hetkellä oikeastaan vain Tomas Suslov. Varhainen lahjakkuus, jolla on jo 28 maajoukkueottelua ennen EM-kisoja. Kolme maalia ja viisi maalisyöttöä debyyttikaudellaan Serie A:ssa. Ehdottomasti eniten hänet yhdistetään aikaansa hollantilaisessa Groningenissa. Tomas Rigo, Sebastian Kosa ja Adam Obert ovat urillaan nousukiidossa, ja heistä jälkimmäinen on tällä hetkellä ehkä lähimpänä peliaikaa. Leo Saueria en näe erityisen tärkeänä Slovakialle juuri nyt. Mutta hän on jännittävä tulevaisuuden nimi. Tekninen laitahyökkääjä ja pelaajatyyppi, jota Slovakia ei ole pystynyt kovin usein tuottamaan. On varmaan hyötynyt siitä, että on pelannut huippuseurassa hyvässä liigassa, Feyenoordissa maajoukkuekaveri David Hanckon tukemana.

Romania

Radu Dragusin, Tottenham Hotspur (2002)

Kommentti:
Ei nyt vielä aivan maailman parhaita, mutta niin pelaaja tärkeä Romanialle. Radu Dragusin on yksi syy siihen, miksi Romania päästi EM-karsinnoissa seitsemänneksi vähiten maaleja. Hänen vahvuutensa ovat hänen fyysisyytensä ja nopeutensa, ja hän tykkää näyttää sitä ehkä hieman liian usein. Joskus sitä miettii, antaako hän hyökkääjälle tilaa vain näyttääkseen hienoa puolustus- ja taklaustekniikkansa. Hauska puolustaja, jos sellaista on olemassa.

Ukraina

Ilja Zabarnyi, Bournemouth (2002)
Heorhyi Sudakov, Shakhtar Donetsk (2002)
Volodymyr Brazhko, Dynamo Kiova (2002)
Vladyslav Vanat, Dynamo Kiova (2002)

Kommentti:
Ilja Zabarnyi on jo nähty Bournemouthissa ja Valioliigassa. Jotkut saattavat myös muistaa, että hän aloitti EM-kisojen neljännesvälieräottelun Ruotsia vastaan kolme vuotta sitten menestyksekkäästi. Silloin vasta 18-vuotiaana. Joukkueessa oli silloin myös Heorhyi Sudakov, joka on todennäköisesti avauksen pelaaja tänä vuonna. Hänessä on taivaallista potentiaalia. Dribbleri, hyvä syöttäjä ja hyvä kaukolaukaus. Voi hyvinkin päästä pian Euroopan top5-liigaan. Volodymyr Brazhko ja Vladyslav Vanat varmasti pystyvät siihen myös. Heidän statuksensa maajoukkueessa ei kuitenkaan ole aivan yhtä korkealla, vaikka ovatkin menestyneet Dynamo Kiovassa tällä kaudella.

Lohko F

Turkki

Semih Kilicsoy, Besiktas (2005)
Kenan Yildiz, Juventus (2005)
Arda Güler, Real Madrid (2005)
Ahmetcan Kaplan, Ajax (2003)
Bertug Yildirim, Rennes (2002)

Kommentti:
Turkki on menettänyt Enes Unalin EM-kisojen ajaksi, mikä on iso menetys hyökkäyksessä. Voisiko Bertug Yildirim kenties astua hänen tilalleen? No… saa nähdä. Kaksi maalia kolmessa maaottelussa antaa lupauksia. Maalit tulivat syyskuussa 2023 Japania (kansainvälinen ystävyysottelu) ja Armeniaa vastaan EM-karsinnoissa. Nolla maalia 21 ottelussa Rennesissä tällä kaudella. Entä Arda Güler? Hän on avauskokoonpanon pelaaja. Syntynyt vuonna 2005 ja Turkin suuri toivo ja lupaus, nyt Real Madridissa, mikä on jo itsessään ainutlaatuista ja hienoa. Hänellä on kaksi 2005-syntynyttä kaveria, Kenan Yildiz ja Semih Kilicsoy. Ensin mainitulla on takanaan 27 peliä Juventuksessa tämän kauden aikana, ja hän saattaa olla se hyökkääjä, jota Turkki tarvitsee. Ahmetcan Kaplan on hiljattain maajoukkueeseen kutsuttu ja mielenkiintoinen keskikenttäpelaaja tulevaisuudessa. Kilicsoy taas on ollut tällä kaudella hiipuneen Besiktasin valopilkku, ja häntä jahtaavat vielä isommat seurat Euroopan kärkihyllyltä. Jokeri, joka voi tuoda iloa peliin.

Georgia

Gabriel Sigua, FC Basel (2005)

Kommentti:
Ainoa nuori lupaus debytanttijoukkueessa. Georgian jalkapalloa tuntevat tietävät, että maa on hyvä tuottamaan lahjakkuuksia jo varhain, ja sen nuorisomaajoukkueet ovat useammin parempia kuin A-maajoukkue. Tämä lahjakkuus, Gabriel Sigua, on pitkä ja komea keskikenttäpelaaja, jolla on hieno tulevaisuus edessään. Hän siirtyi Baseliin viime kesänä ja teki 17 esiintymistä Sveitsin liigassa, enimmäkseen vaihtopelaajana.

Portugali

Joao Neves, SL Benfica (2004)
Nuno Mendes, PSG (2002)
Antonio Silva, SL Benfica (2003)
Francisco Conceicao, Porto (2002)

Kommentti:
Neljä vahvaa nuorta pelaajaa Portugalin leirissä. Joao Nevesillä on heistä suurin potentiaali ja hän on jo kukoistanut Benficassa. Nevesiä on pidetty jo pitkään superlahjakkuutena ja hän on myöskin noussut odotusten tasolle. Oli tämän kauden parhaita pelaajia Portugalin liigassa. Lähimpänä avauksen paikkaa on kuitenkin vasen puolustaja Nuno Mendes. Keskuspuolustaja Antonio Silva ei ehkä pysty kilpailemaan Pepen ja Ruben Diasin kanssa avauksen paikasta, mutta hän on ensimmäinen vaihtoehto toppariksi, jos päävalmentaja Roberto Martinez kaipaa jotain uutta. Sama pätee Francisco Conceiçãoon, vaikka hän on tällä hetkellä ehkä kauimpana peliajasta näistä nuorukaisista. Kukoisti tänä vuonna isänsä Sergion alaisuudessa FC Portossa.

Tšekki

Matej Jurasek, Slavia Praha (2003)
Martin Vitik, Sparta Praha (2003)
Adam Hlozek, Bayer Leverkusen (2002)

Kommentti:
Prahan pojat Matej Jurasek ja Martin Vitik tuskin pelaavat tänä kesänä kovin paljon, mutta voivat katsella ja oppia. Toinen prahalainen poika Adam Hlozek on ratkaisevassa asemassa. Hänhän kasvoi Brnon ulkopuolella, mutta nousi esiin juuri Sparta Prahassa. Hänestä tuli nuorin Sparta-pelaaja Tšekin liigassa 16-vuotiaana ja kolmen kuukauden ikäisenä. Oli valtava lahjakkuus ja sai paljon peliaikaa jo varhain, ja suuri läpimurto tuli kaudella 2020-21 15 maalilla. Siirtyi kaudeksi 2022-23 Bayer Leverkuseniin, jossa pelaa edelleen. Oli lähinnä varamiehen roolissa tämän vuoden menestyskaudella, mutta teki viisi maalia 23 ottelussa. Varma avauksenpelaaja Tšekissä.


Everton - Wolverhampton Wanderers
Manchester City - Nottingham Forest