Uefa on aloittanut vuoden 2024 miesten EM-kisojen lipunmyynnin ensimmäisen vaiheen. Lokakuun aikana myydään yli 1,2 miljoonaa lippua ensi kesän arvokisoihin.

Joukkueet ensi kesän EM-kisoihin eivät ole vielä tiedossa, mutta fanit voivat siitä huolimatta ostaa jo lippuja Saksassa pelattavaan lopputurnaukseen. EM-kisojen lipunmyynnin ensimmäinen vaihe käynnistyi tiistaina 3. lokakuuta, ja jatkuu lokakuun 26. päivään asti.

Kuten aiemminkin, liput myydään arvontaperusteisesti. Kaikki fanit, jotka haluavat päästä paikan päälle katsomaan ensi kesän jalkapallon EM-kisoja, voivat rekisteröidä halukkuutensa ostaa lippuja Uefan lipunmyyntiportaalissa.

Rekisteröinti on auki 26. lokakuuta asti. Tämän jälkeen lippujen osto-oikeudet arvotaan kaikkien halukkuutensa rekisteröineiden kesken – toisin sanoen kaikilla rekisteröityneillä on yhtäläinen mahdollisuus päästä ostamaan EM-kisojen pääsylippuja.

Kaikkia lippuja ei kuitenkaan allokoida myytäväksi vielä lokakuussa, sillä yli puolet pääsylipuista vapautuvat myyntiin vasta joulukuussa, kun EM-kisojen joukkueet ovat tiedossa ja lohkot arvottu. Toisen lipunmyyntivaiheen liput allokoidaan kuitenkin vain niille maille, joiden maajoukkue on EM-kisoihin selvinnyt.

Portaalin kautta voi valita minkä tahansa EM-kisojen ottelun. Jokaiseen otteluun voi hakea maksimissaan neljää lippua. Lippujen hinnat vaihtelevat vain 30 eurosta aina 1000 euroon asti. Lohkovaiheessa lippujen hinta löytyy väliltä 30–200 euroa, ja liput kallistuvat turnauksen edetessä. Finaaliinkin on kuitenkin saatavilla lippuja kohtuulliseen 95 euron hintaan.


Bayern Munich - Real Madrid
Borussia Dortmund - PSG