Espanja jatkoi hienoja otteitaan jalkapallon EM-kisoissa 2024. Joukkue teki peräti kymmenen muutosta avauskokoonpanonsa, mutta voitti silti Albanian 1-0. Tappion myötä Albanian EM-kisat päättyivät tähän.

Maanantai-iltana pelattiin kaksi ottelua rinnakkain jalkapallon EM-kisojen B-lohkossa. Düsseldorfissa pelattiin jännittävä ottelu Espanjan ja Albanian välillä, jossa jälkimmäinen tarvitsi kolme pistettä voidakseen ohittaa Italian ja edetäkseen pudotuspeleihin. Espanja puolestaan oli jo ennen päätöskierrosta varmistanut lohkovoiton.

Ilman panostakin Espanja oli ottelussa parempi. utta oli silti vahvempi. Yhtenä uusista pelaajista avaukseen päässyt Ferran Torres vei espanjalaiset reilun vartin jälkeen 0-1-johtoon, mikä riitti lopulta loppuun asti.

Albanialla on ollut tähän asti tapana siirtyä EM-otteluissaan johtoon, mutta nyt se joutui ensimmäistä kertaa alussa tappiolle – ja vielä Espanjaa vastaan, joka ei ole päästänyt näissä EM-kisoissa maaliakaan. Espanjalla on lisäkai kykyä prässätä vastustajansa pelin avaaminen nollille, minkä se tekikin, vaikka olikin itselleen panoksettomassa ottelussa johdossa.

Rorresin ensimmäisen puoliajan maalin jälkeen Albania joutui toisella puoliajalla menemään avaamaan peliään ja panostamaan hyökkäämiseensä. Espanja oli kuitenkin tuttuun tapaan se, joka piti toisella puoliajalla eniten palloa hallussaan, mikä vaikeutti albanialaisten kiriä. Espanjalaiset olivat toisella puoliajalla täysin kontrollissa, ja Albania joutui juoksemaan paljon pallon perässä. Albania ei ollut koskaan lähelläkään tasoitusmaalia ja Espanja voitti lopulta ansaitusti 0-1.

Espanjalla keräsi lohkovaiheesta yhdeksän pistettä päästämättä maaliakaan ja eteni pudotuspeleihin ansaitusti lohkon voittajana. Se kohtaa neljännesvälierissä yhden lohkokolmosista 30. kesäkuuta. Albania jäi B-lohkossa viimeiseksi ja lähtee kotimatkalle saalistettuaan vain yhden pisteen. Samaan aikaan pelatussa toisessa ottelussa Kroatia ja Italia pelasivat 1-1-tasapelin, minkä myötä Italia sijoittui lohkossa Espanjan jälkeen toiseksi ja Kroatia jäi kolmanneksi.


Espanja - Englanti