Kuten A-lohkon toisessakin ottelussa, myös Sakan ja Sveitsin välisessä pelissä ratkaisua saatiin odottaa aivan otteluun loppuun asti. Toisen puoliajan lisäajalla Niclas Füllkrug kuitenkin iski loppulukemiksi 1-1 ja vei Saksan lohkovoittoon.

Huolimatta siitä, että Saksalla ei ollut ottelussa todellisia paineita, joukkue laittoi alusta asti kovaa vauhtia päälle. Jo ottelun kolmannella minuutilla tuli ensimmäinen kulma, joka toi myös ensimmäisen maalipaikan, kun Kai Havertz ohjasi pallon suoraan Yann Sommerin käsiin.

Ensimmäisenä pallon maaliin toimitti Robert Andrich, jonka kevyehkön laukauksen Sveitsin huippuvahti Sommer hörppäsi etukulmasta. Inter Milanon maalivahti selvisi kämmistään kuitenkin säikähdyksellä, sillä maalia oli edeltänyt Jamal Musialan virhe, eikä sitä näin ollen hyväksytty.

Varttia myöhemmin se oli yllättäen Sveitsi, joka siirtyi johtoon. Joukkue puhkoi Saksan puolustuksen yllättävänkin helposti ja Remo Freuler pääsi keskittämään aivan liian läheltä Saksan maalia. Pallo tavoitti Dan Ndoyen, jolla oli helppo työ ohjata se ohi Manuel Neuerin.

Ndoye vaikutti muutenkin pirteältä ja aiheutti jatkuvasti vaikeuksia Saksan puolustukselle. Saksa näytti myös hieman lamaantuneelta maalin jälkeen, eikä saanut ottelun alusta tuttua hyvää hyökkäyspelaamistaan enää millään käyntiin. Aivan avausjakson lopussa Saksa kuitenkin rakensi lyhyenä pelatusta kulmapotkusta hyvän maalintekotilanteen, mutta Antonio Rüdiger ei onnistunut jatkamaan Toni Kroosin loistavaa keskitystä maalipuiden väliin.

Heti toisen jakson alussa Florian Wirtzin julma ulkosyrjäsyöttö puhkoi Sveitsin puolustuksen ja loi Musialalle puolittaisen tekopaikan. Viuhuva tykki suuntautui kuitenkin suoraan päin Sommeria. Ottelu kulki Saksan hallinnassa, mutta Sveitsi puolusti tunnollisesti, eikä päästänyt kisaisäntää hyville maalisektoreille.

70 minuutin jälkeen Musiala loi henkilökohtaisella osaamisellaan upean maalipaikan Joshua Kimmichille, mutta Bayern Münchenin laitapakki onnistui jotenkin sössimään tilanteen Sveitsin kannalta vaarattomaksi.

Varttia myöhemmin Ruben Vargas näytti jo ratkaisseen pelin iskemällä pallon toistamiseen Saksan maaliin läpiajon päätteeksi. Maali kuitenkin hylättiin videotarkastuksen jälkeen paitsiona. Pelin viimeisillä minuuteilla Granit Xhaka ampui hienon kudin kohti Saksan maalin yläkulmaa, mutta yhtä hienosti Neuer sen myös torjui.

Lisäajalla Saksan vaihtopelaajat nousivat sankareiksi, kun David Raum keskitti ja Niclas Füllkrug puski Saksan tasoihin, ja samalla lohkovoittoon. Sveitsi sijoittui A-lohkon toiseksi ja etenee niin ikään pudotuspeleihin.

Sveitsi – Saksa 1-1 (1-0)

28′ Dan Ndoye 1-0
90+2′ Niclas Füllkrug


Espanja - Englanti