Jalkapallon EM-kisojen lohkovaiheessa joukkueilla on vain kolme ottelua aikaa kerätä riittävästi pisteitä, joilla ne voivat varmistaa paikkansa lohkon kahden parhaan joukossa. ja sitä kautta pudotuspeleissä. Tänään A-lohkon joukkueet pelaavat toiset ottelunsa, ja jo nyt kaksi joukkuetta voi varmistaa paikkansa pudotuspeleissä.

Yksi pudotuspelipaikkaa jahtaava joukkue on isäntämaa Saksa, joka nappasi avausottelustaan Skotlantia vastaan henkeäsalpaavan 5-1-voiton. Kyseessä on tämän vuoden turnauksen tähän mennessä suurin voitto. Mutta mahdollisuus jatkopaikan varmistamiseen on myös Sveitsillä, joka voitti EM-avauksessaan Unkarin 3-1. Nämä kaksi joukkuetta kohtaavat toisensa sunnuntain viimeisellä ottelukierroksella, mutta jo sitä ennen kumpikin saattaa olla varmasti pudotuspeleissä.

Tämän päivän ottelut A-lohkossa:

  • Keskiviikko 19. kesäkuuta klo 19:00: Saksa-Unkari (Stuttgart)
  • Keskiviikko 19. kesäkuuta klo 22:00: Skotlanti-Sveitsi (Köln)

Näin Saksa ja Sveitsi voivat varmistaa paikkansa EM-kisojen pudotuspeleissä

Molemmat joukkueet voittavat ottelunsa

Saksa ja Sveitsi nousevat kuuteen pisteeseen, kun taas Unkari ja Skotlanti jäävät nollaan pisteeseen, eli molemmat pääsevät varmasti pudotuspeleihin. Lohkon ykkösen ja kakkosen välinen järjestys ratkaistaisiin sunnuntaina.

Saksa voittaa, Sveitsi häviää

Saksa nousee kuuteen pisteeseen, Sveitsi ja Skotlanti jäävät kolmeen pisteeseen, kun taas Unkarilla olisi kasassa nolla pistettä. Kukaan ei ole tässä vaiheessa olisi vielä varmistanut paikkaansa pudotuspeleihin, sillä on mahdollista, että kolme joukkuetta jää kuuteen pisteeseen, jos Sveitsi ja Skotlanti voittavat sunnuntaina. Tässä tapauksessa keskinäiset ottelut ja lohkovaiheen maaliero ratkaisisi jatkoon menijät. Mutta koska jatkoon menee myös kolme parasta lohkokolmosta, on kuudella pisteellä käytännössä varmasti jatkossa.

Sveitsi voittaa, Saksa häviää

Sveitsi nousee kuuteen pisteeseen, Saksa ja Skotlanti jäävät kolmeen pisteeseen, kun taas Unkarilla olisi nolla pistettä. Kukaan ei ole tässä vaiheessa olisi vielä varmistanut paikkaansa pudotuspeleihin, sillä on mahdollista, että kolme joukkuetta jää kuuteen pisteeseen, jos Saksa ja Skotlanti voittavat sunnuntaina. Tässä tapauksessa keskinäiset ottelut ja lohkovaiheen maaliero ratkaisisi jatkoon menijät. Mutta koska jatkoon menee myös kolme parasta lohkokolmosta, on kuudella pisteellä käytännössä varmasti jatkossa.

Saksa voittaa, Sveitsi pelaa tasapelin

Kuuden pisteen turvin Saksa varmistaisi paikkansa EM-kisojen pudotuspeleissä, kun taas neljässä pisteessä olevalla Sveitsillä ja yhdessä pisteessä olevalla Skotlannilla olisi vielä mahdollisuus liittyä isäntämaan seuraksi pudotuspeleihin.

Sveitsi voittaa, Saksa pelaa tasan

Kuuden pisteen turvin Sveitsi varmistaisi paikkansa EM-kisojen pudotuspeleissä, kun taas neljässä pisteessä olevalla Saksalla ja yhdessä pisteessä olevalla Skotlannilla olisi vielä mahdollisuus liittyä isäntämaan seuraksi pudotuspeleihin.

Molemmat joukkueet pelaavat tasapelin

Sekä Saksa että Sveitsi nousisivat neljään pisteeseen, kun taas Unkarilla ja Skotlannilla olisi yksi piste. Tämä tarkoittaisi sitä, että Saksa ja Sveitsi olisivat hyvin todennäköisesti EM-pudotuspeleissä, mutta ilman lisäpisteitä päätöskierroksella jatkopaikka ei olisi täysin niiden omissa käsissä.

Saksa häviää, Sveitsi pelaa tasapelin

Sveitsi nousisi neljään pisteeseen, Saksa ja Unkari jäisivät kolmeen pisteeseen ja Skotlanti yhteen pisteeseen. Viimeisen kierroksen ottelut ratkaisisivat suoraan jatkoonpääsyn.

Sveitsi häviää, Saksa pelaa tasapelin

Saksa nousee neljään pisteeseen, Sveitsi ja Skotlanti kolmen pisteeseen ja Unkari yhteen pisteeseen. Viimeisen kierroksen ottelut ratkaisisivat suoraan jatkoonpääsyn.

Molemmat joukkueet häviävät ottelunsa

Kaikki lohkon joukkueet olisivat toisen kierroksen jälkeen kolmessa pisteessä, joten sunnuntain kaksi viimeistä ottelua ratkaisisivat pudotuspelipaikat.


Espanja - Englanti