Jalkapallon EM-kisojen 2024 lohkot arvottiin lauantaina Hampurissa. Isäntämaa Saksa saa kisojen avausottelussa vastaansa Skotlannin. Jos Huuhkajat pääsee EM-kisoihin, pelaa se samassa lohkossa Ranskan, Hollannin ja Itävallan kanssa.

Vuoden 2024 jalkapallon EM-kisojen lohkot arvottiin Hampurin konserttitalossa lauantai-iltana. Samalla selvisi kisojen lohkovaiheen lopullinen otteluohjelma. A-lohkon ykkössijoitettuna kisoihin lähtevä isäntämaa Saksa avaa turnauksen ottelulla Skotlantia vastaan kesäkuun 14. päivä. Muut A-lohkon joukkueet ovat Unkari ja Sveitsi.

Huuhkajien kannalta kiinnostavin lohko on lohko D, jossa pelaavat Ranska, Itävalta ja Hollanti. Lohkon neljäs joukkue on EM-jatkokarsintapolku A:n voittaja, eli toisin sanoen Suomi, jos Huuhkajat jatkokarsintapolun voittoon ja sitä EM-kisapaikkaan yltää. Mikäli Huuhkajat pelaa EM-kisoissa, saa se avausottelussaan vastaansa Hollannin 16. kesäkuuta Hampurissa. Muut lohkovaiheen ottelut ovat 21. kesäkuuta Itävaltaa vastaan Berliinissä ja 25. kesäkuuta Ranskaa vastaan Dortmundissa. Lohko on yksi kisojen kovimmista, ja mikäli kisapaikka irtoaa, on Suomella todella suuri vuori kiivettävään, jos joukkue mielii ensimmäistä kertaa historiassaan arvokisojen pudotuspeleihin.

EM-kisojen 24 joukkueesta tiedetään tällä hetkellä 21. Suomen jatkokarsintapolun lisäksi kisoissa nähdään kaksi muuta EM-jatkokarsintojen voittajaa. Karsintapolku B:n voittaja pelaa lohkossa E yhdessä Belgian, Romanian ja Slovakian kanssa. Karsintapolku C:n voittaja taas pelaa lohkossa F, jonka muut joukkueet ovat Portugali, Turkki ja Tšekki. EM-jatkokarsinnat pelataan 21.3.-26.3.

Hallitseva Euroopan mestari Italia arvottiin neloskorista samaan alkulohkoon Espanjan, Albanian ja Kroatian kanssa. Juuri B-lohkoa voikin pitää EM-kisojen kovatasoisimpana ja niin kutsuttuna kuolemanlohkona.

Kisojen suurimpina mestarisuosikkeina pidetään Englantia ja Ranskaa. Englanti arvottiin lohkoon C, jonka muut joukkueet ovat Tanska, Slovenia ja Serbia.

Turnauksen lohkovaihe alkaa perjantaina 14. kesäkuuta ja päättyy keskiviikkona 26. kesäkuuta.

Jalkapallon EM-kisojen 2024 lohkot

Lohko A
Saksa
Unkari
Skotlanti
Sveitsi

Lohko B
Espanja
Albania
Kroatia
Italia

Lohko C
Englanti
Tanska
Slovenia
Serbia

Lohko D
Ranska
Itävalta
Hollanti
EM-jatkokarsintapolku A:n voittaja

Lohko E
Belgia
Romania
Slovakia
EM-jatkokarsintapolku B:n voittaja

Lohko F
Portugali
Turkki
Tšekki
EM-jatkokarsintapolku C:n voittaja

Jalkapallon EM-kisojen 2024 arvontakorit

Arvontakori 1: Saksa, Ranska, Belgia, Espanja, Englanti, Portugali

Arvontakori 2: Unkari, Romania, Albania, Turkki, Tanska, Itävalta

Arvontakori 3: Hollanti, Kroatia, Slovakia, Skotlanti, Slovenia, Tšekki

Arvontakori 4: Italia, Sveitsi, Serbia, EM-jatkokarsintapolku A:n voittaja, EM-jatkokarsintapolku B:n voittaja, EM-jatkokarsintapolku C:n voittaja

Juttua muokattu 2.12. klo 19:58.