Kuva: wallpaperflare.com

Jalkapallon Euroopan-mestaruuskisat pelataan 11. kesäkuuta–11. heinäkuuta 2021. Jalkapallon EM-kisat järjestetään jo 16. kerran, mikä kuulostaa todella komealta. Kannattaa olla mukana katsomassa, kun Suomen Huuhkajat pelaavat ensimmäisen kerran Euroopan-mestaruuskilpailuissa. Suomen upea joukkue, eli Huuhkajat pelaavat päävalmentajansa Markku Kanervan johdolla B-lohkossa ensin Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa, jonka jälkeen pelataan Venäjää vastaan Pietarissa. Lopuksi on vuorossa ottelu Belgiaa vastaan, joka pelataan myös Pietarin jalkapallostadionilla. Odotettu finaali ja kaikki välierät tullaan pelaamaan Lontoossa. Lontoossa pelataan myös yksi huikea neljännesvälierä.

Katso Suomen ottelut suorana jalkapallon EM-kisoissa

Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailuita voi katsoa mukavasti suorana television tai älylaitteen avulla vaikka uimarannalla, puutarhassa tai kotisohvalla loikoillessa. Odotetut jalkapallon Euroopan-Mestaruuskisat 2021 voi katsoa suorana YLE:n kanavilta. YLE:n neuvottelema arvokisasopimus takaa täyden näkyvyyden myös vuoden 2022 MM-kisoissa. Asiantuntijoiden seurassa kisoja on mukava katsella, sillä otteluita kommentoimassa ovat jalkapallon ystävien tuntemat Antti Muurinen ja Jari Litmanen.

 • Suomen ensimmäinen peli tulee Tanskasta kesäkuun puolivälissä, eli tarkemmin sanoen

12.6.2021 klo 19:00. Kyseisenä ajankohtana pelataan Tanska – Suomi -ottelu merellisen kauniissa Kööpenhaminassa.

 • Suomen toinen peli pelataan Venäjällä Saint Petersburg Stadium -jalkapallostadionilla. Ottelu nähdään suorana 16.6.2021 klo 16:00.

 

 • Suomen kolmas peli tulee myös lähinaapurista Venäjältä. Ottelua pääsee jännittämään suorana heinäkuun helteissä, eli 21.6.2021 klo 22:00.

Suomen maalilla pelannee suomalaiseksi vuoden urheilijaksi valittu Bayer Leverkusen -jalkapallojoukkueen upea maalivahti Lukas Hradecky. Hradeckyn huikea peliäly ja salamannopeat reaktiot kertovat pitkästä pelikokemuksesta ja rakkaudesta jalkapalloon. Kesä 2021 tarjoaa suomalaisille futisfaneille upeita historiankirjoihin jääviä hetkiä.

Suomen joukkue EM-kisoissa

Suomen maajoukkue on historiansa aikana osallistunut huikeat 13 kertaa EM-karsintoihin, jonka jälkeen tavoite täyttyi EM-kisapaikan muodossa. Suomen maajoukkueen pidetty päävalmentaja Markku Kanerva johdattaa joukkueensa vuoden 2021 EM-kisojen loppuhuipentumaan kesällä 2021.
Vuoden urheilija 2019, eli EM-kisajoukkueessa pelaava Teemu Pukki johdatti Suomen vakuuttavasti karsinnoissa voitosta voittoon.

Kisakaupungit ottavat joukkueet tervetulleina vastaan

Jalkapallon EM-kisat 2021 pelataan 12 maassa ja kaupungissa, mutta kaikki sijaitsevat luonnollisesti Euroopassa. Arvostetut kisakaupungit ovat seuraavat:

 • Lontoo, Englanti
 • Amsterdam, Hollanti
 • Bukarest, Romania
 • Baku, Azerbaidžan
 • Budapest, Unkari
 • Bilbao, Espanja
 • Glasgow, Skotlanti
 • Dublin, Irlanti
 • München, Saksa
 • Rooma, Italia
 • Pietari, Venäjä
 • Kööpenhamina, Tanska

Alkulohkossa ottelut pelataan niin, että jokaisen lohkon tulevista otteluista puolet tullaan pelaamaan aina yhdessä kaupungissa ja toinen puoli luonnollisesti toisessa kaupungissa. Kaupungeista kahdeksan kappaletta isännöi myös tulevia jatkopelejä. Jatkopeleihin menee yhteensä 16 joukkuetta. Jatkopelejä isännöivät Englannin Lontoo, Hollannin Amsterdam, Espanjan Bilbao, Unkarin Budapest, Tanskan Kööpenhamina, Romanian Bukarest, Skotlannin Glasgow ja Irlannin Dublin. Puolivälieriä puolestaan ansiokkaasti isännöivät Pietari, München, Baku ja Rooma.
Välierissä ja finaalissa pelipaikkana toimii Englannin Lontoon nostalginen Wembley Stadion. Lontoon Wembley Stadion on kisojen kookkain stadion ja Kööpenhaminan Parken pienin.

Jalkapallon Euroopan-mestaruuskisojen otteluohjelma löytyy verkosta ja otteluiden tulokset päivittyvät aina kisojen edetessä. Suomessa ja maailmalla odotettu turnaus alkaa 11. kesäkuuta ja kisojen huipentuma, eli finaali pelataan 11. heinäkuuta. Mestarillista jalkapalloa on siis tarjolla kokonaisen kuukauden ajan. Suosittuja jalkapallon EM-kisoja on pelattu vuodesta 1960 lähtien, jossa eniten mestaruuksia ovat hankkineet Saksa ja Espanja.


Borussia Dortmund - Real Madrid